"Dvije povratne Titograd-Podgorica" večeras u PG: Sve je počelo sa samo 300 eura...

Večerašnja projekcija je zatvorenog tipa - za medije, aktere filma i ljude iz svijeta biznisa...
69 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 14:20h

Predpemijera filma “Dvije povratne Titograd-Podgorica" sa nadnaslovom “On je volio nju, ona ne samo njega...” scenariste i reditelja Aleksandra Radovića, biće održana večeras u 20 sati u Cineplexxu, u šoping-molu Delta City.

Žanrovski određen kao komedija sa “ljutim akcionim scenama” i izuzetnom glumačkom ekipom, film je, objašnjava autor, sniman godinu dana na različitim podgoričkim lokacijama bez pomoći “nadležnih”, odnosno bez ikakve podrške sa adresa koje bi trebalo da podrže ovakve projekte.

“Eto, na kraju smo uspjeli da snimimo dugometražni film, ovo kažem zbog toga što smo počeli kratki metar, a evo vidi šta ispade... mjerenje mi nije jača strana. Težak posao, ali lijep. Težak je iz milion i jednog razloga. Kada sam se prijateljima stidljivo povjerio da bih radio film i pokazao im tekst, naišao sam na mnoga (kasnije ću shvatiti, opravdana) upozorenja, zato što je u scenariju mnogo likova i mnogo lokacija, a to iziskuje mnogo novca. Novac - glavni problem! Počeo sam sa trista eura, toliko sam imao prvi dan, pa guraj polako... Međutim ja radim u televiziji, pa se tu malo i znanja nagomilalo, malo prijateljstava, poneko uleti neku paru, glumci su maltene svi igrali bez honorara, vjerovali su sa mnom (dabogda postali milioneri!) desna ruka mi je bio tonac Saša Brajović, koji mi je dao HD kameru i bio uz mene cijelo vrijeme, mnogo mi je značio”, objašnjava Radović.

“Ovo je film svih koji su učestvovali, jer je svako dao ono najbolje od sebe. Večerašnja projekcija je zatvorenog tipa - za medije, aktere filma i ljude iz svijeta biznisa, ne bismo li prikupili još nešto malo sredstava za postprodukciju, kako bi film bio spreman za bioskope. Pozivam nadležne iz ministarstva kulture da dođu i zajedno pogledamo šta to imamo i ima li država interesa da pomogne ovaj film. Ukoliko ne žele, nije frka, ja ću ga opet završiti, na moj način”, dodaje Aleksandar Radović.

U filmu igraju Mladen Nelević, Julija Milačić, Božo Zuber, Momo i Marta Pićurić, Dejan Ivanić, Aco Radulović,Danilo Čelebić, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Jelica Bulatović, Ljubica Barać, Tanja Torbica, Žaklina Oštir, Davor Dragojević, Sejdo Alijaj, Viktor Gatolin, Slavko Maraš, Pavle Bojić, Filip Leković, a, pored glumaca tu su i neki zanimljivi “naturščici”, poput Blagote Mitrića, Vera Begovića, Miodraga Mige Manerika...

Film je montirao Srđan Stanojević, muziku potpisuju Leo Đokaj i Zoon politikon, dok je producent prvog Radovićevog ostvarenja Rezz produkcija.

Bonus video: