Saslušanja nakon tuče u Podgorici, Baošići: Tukla su nas 15-orica

Saslušani rekli da nemaju problema sa braćom Baošić
645 pregleda 16 komentar(a)
Vezirov most, Foto: Vesko Belojević
Vezirov most, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.06.2014. 14:28h

Podgorička policija saslušala je juče trojicu muškaraca za koje se sumnja da su, između ostalih, u nedjelju veče divljački pretukli braću Baošić kod Vezirovog mosta.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, inspektori su saslušali Aleksandra Boričića, Marka Kažića i Sergeja Živaljevića.

U tuči kod Vezirovog mosta povrijeđeni su trojica braće Vukašin (29), Nemanja (18) i Nikola Baošić (20).

Nakon napada, Baošići su hospitalizovani u Urgentnom centru, gdje su im konstatovane povrede po tijelu u vidu poderotina, hematoma i nagnječenja od udaraca.

Tokom saslušanja u policiji, kazali su da su među 15 napadača koji su ih tukli prepoznali Boričića, Kažića i Živaljevića.

Salušani su juče negirali da imaju veze sa tučom.

Inspektorima su kazali da nemaju sukob sa Baošićima i da u vrijeme tuče nijesu bili u blizini Vezirovog mosta.

Pretučena braća, međutim, ispričala su inspektorima da je sukob počeo na Zabjelu, kada je Nikolu Baošića navodno napao Boričić, koji mu je “nakon kraće prepirke zadao dva udarca u predjelu glave”.

Nedugo zatim, tvrde povrijeđeni, Boričić se vratio sa momcima, koji su kod Vezirovog mosta presreli braću Baošić i pretukli ih.

Povrijeđeni su inspektorima rekli da su ih napadači udarali šipkama, pendrekom, šakama i nogama... i kazali šta je bio povod za napad.

Iz policije međutim, “Vijestima” nijesu konkretno saopštili šta je bio razlog napada, dodajući da su u pitanju raniji neraščišćeni računi među njima.

Aleksandar Boričić poznat je policiji od ranije. On je bio jedan od sedmorice optuženih Zagoričana za nasilje na podgoričkom bazenu, u julu 2012. godine.

Dražen i Aleksandar Boričić, Luka Milić, Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Mladen Šofranac optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

Bonus video: