Podgorica: Radnja opljačkana po četvrti put, policiji "vezane ruke"

"Živim od ovog posla, a sada treba godinu da radim za lopove...", kazala je Čobeljić
63 pregleda 20 komentar(a)
Zlatica pljačka, Jovanka Čobeljić, Foto: Boris Pejović
Zlatica pljačka, Jovanka Čobeljić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.06.2014. 06:48h

Nakon što je četvrti put prijavila policiji da joj je kiosk opljačkan, Podgoričanka Jovanka Čobeljić je od inspektora dobila obavještenje da su im “ruke vezane” i da su nemoćni u pronalaženju lopova.

Njena prodavnica “Van comerc”, koja se nalazi u blizni pasarele na Zlatici, u noći između ponedjeljka i utorka četvrti put je opljačkana.

Lopovi su tada izrezali lim na krovu, ušli u objekat, pokupili cigarete i galanteriju u vrijednosti od oko 900 eura, a potom išetali kroz pomoćna vrata.

"Ujutru, kada sam ušla, vidjela sam širom otvorena pomoćna vrata i rupu na krovu... Odnijeli su cigarete u vrijednosti oko 600 eura, kompletnu parfimeriju, satove, čokolade, novčanike, olovke za usne. Ukupno oko 900 eura, ako ne i više..", ispričala je Čobeljić “Vijestima”.

Tvrdi da je nakon toga pozvala policiju, da su se ubrzo pojavila dva službenika koji su se zadržali tek dva minuta.

"Ugradiću i kamere i alarm, ali šta će nam onda policija. Tolika je nezaštićenost, lopovi mogu da rade šta hoće"

Nakon toga, otišla je u MUP kako bi dala izjavu.

"Rekli su da su nemoćni, da bez materijalnih dokaza ne mogu ništa napraviti i da su im ruke vezane”, kazala je ona.

Nakon što se vratila iz policije, tvrdi da je u trafici pronašla veliku kesu koju su, kako je rekla, najvjerovatnije ostavili lopovi.

Ponovo je pozvala policiju.

Ispričala je da su muke sa lopovima počele 19. avgusta 2013. godine, kada je u radnju, u kojoj je tada bio njen maloljetni sin, upao maskirani razbojnik naoružan nožem

Dodala je da su je u policiji savjetovali da ugradi kamere i alarme i da će ih poslušati.

"Ugradiću i kamere i alarm, ali šta će nam onda policija. Tolika je nezaštićenost, lopovi mogu da rade šta hoće. Ja živim od ovog posla i izdržavam porodicu, a sad treba godinu da radim za lopove, pa još da platim i zapisnik 10 eura”, kazala je ona.

Čobeljić tvrdi da je išla u nekoliko osiguravajućih kuća kako bi se makar na taj način zaštitila, ali da ovi neće da osiguravaju objekte koji nijesu od tvrde gradnje.

Ispričala je da su muke sa lopovima počele 19. avgusta 2013. godine, kada je u radnju, u kojoj je tada bio njen maloljetni sin, upao maskirani razbojnik naoružan nožem.

"Oteo je 150 eura i dva mobilna telefona. Rekao mu je da ne izlazi, jer je bomba postavljena ispred. Tada su uradili uviđaj, išao je u MUP, pregledao CD-ove sa snimcima nekih drugih krađa, ali ništa.. Nakon mjesec su nas pozvali, rekli da je nađen telefon u Herceg Novom, to je bila sva komunikacija”, kazala je on.

Par mjeseci nakon toga, prvog dana 2014. godine, ali i dvadeset dana kasnije, njena prodavnica je obijena. Oba puta lopovi su odnijeli cigarete, parfeme, čokolade, satove.

“Kiša je padala i bilo je prljavo”

Iz Uprave policije tvrde da su, nakon obavještenja o provalnoj krađi, obavili uviđaj, ali da nijesu pronađeni otisci.

Pojasnili su da su policajci Čobeljić naložili da sačini popisnu listu ukradenih predmeta.

"Ekipa za uviđaje CB Podgorica je tokom uviđaja izvršila kriminalističko – tehnički pregled lica mjesta, kako sa spoljne tako i sa unutrašnje strane objekta. Tom prilikom sa spoljne strane objekta nisu pronađeni tragovi papilarnih linija jer je tokom čitave večeri, kao i za vrijeme vršenja uviđaja, padala kiša, tako da nije bilo moguće izazvati tragove na dijelu krova gdje je provaljeno u objekat. Takođe, onemogućavajući faktor za to je bilo i što se na tom dijelu objekta nalazi i veliki sloj prljavštine. Kriminalističko – tehničkim pregledom unutrašnjosti objekta nisu pronađeni tragovi podobni za identifikaciju izvršioca", piše u odgovorima.

Bonus video: