Prvak rizikuje kao nikada

Visente del Boske zna koliko je situacija ozbiljna, zato je i najavio promjene u odnosu na duel na otvaranju
0 komentar(a)
Španija, Foto: Reuters
Španija, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2014. 14:34h

Eventualni poraz od Čilea gurnuo bi Španiju u provaliju i označio kraj velike ere tima koji je na tri posljednja velika takmičenja (dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo) stizao do kraja.

Protivnik za vađenje poslije debakla od Holandije je, reklo bi se, najopasniji mogući - Čileanci, sa svim latino šmekom u timu i kvalitetom da „furiju” slomi oružjem kojim su to uradili Holanđani prije nekoliko dana.

Visente del Boske svakako zna koliko je situacija ozbiljna, zato je i najavio promjene u sastavu u odnosu na duel na otvaranju.

"Neću donositi odluke koje će se gledati kao revolucionarne, ali svakako da će biti promjena u sastavu. Igrali smo veoma loše protiv Holandije i izmjena ne znači da upirem prstom u bilo koga i da ga krivim. Jednostavno, samo želim najbolje za tim", rekao je Del Boske.

Prema najavama, platiće Đerard Pike, čije bi mjesto na poziciji štopera trebalo da zauzme Havi Martines, a gotovo sigurno je da će zaigrati i Pedro Rodriges umjesto Davida Silve, čime Del Boske želi da dobije na brzini i prodornosti.

"U sastavu imamo 16 od 23 igrača koji su svjetski šampioni. Izabrani su jer su najbolji, znam da je tako, bez obzira na to što vjerovatni neki ne misle kao ja", kazao je Del Boske.

Dilema je otklonjena - Iker Kasiljas će biti na golu.

"Iker je pravi kapiten, dokazao je to i nakon duela sa Holandijom. Po završetku konferencije za medije sam došao u svlačionicu, a on je već razgovorao sa saigračima, to kapiten i treba da radi", rekao je selektor „furije”.

Argentinac na klupi Čilea, Horhe Sampaoli, zna da njegov tim mora bolje protiv Španije nego u većem dijelu meča sa Australijom.

"Možemo li da eliminišemo Špance? Znam da možemo da ih pobijedimo, znam i način na koji to možemo da uradimo", istakao je Sampaoli, 54-godišnjak iz Santa Fea.

Visente del Boske zna koliko je situacija ozbiljna, zato je i najavio promjene u odnosu na duel na otvaranju

admir haverić

Bonus video: