Holandija želi da potvrdi veliku formu

Holanđani mijenjaju formaciju - Luj Van Gal će večeras protiv Australije zaigrati 4-3-3
0 komentar(a)
Van Gal, Foto: Beta/AP
Van Gal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.06.2014. 13:17h

Holandija želi da kruniše veliku pobjedu protiv Španije na startu i poslije dva kola u grupi riješi sve - tim Luja van Gala bi današnjim trijumfom nad Australijom (18 časova) obezbijedio plasman u osminu finala.

Reklo bi se da „kenguri” teško mogu da pariraju Holanđanima nakon onoga što su prikazali u borbi sa aktuelnim šampionom, ali Van Gal je oprezno pristupio duelu protiv tima kojem je fudbal u krv „ubrizgao” upravo Holanđanin - Gus Hidink.

"Zaboravimo šta je bilo protiv Španije, jer je svaki naredni meč novo dokazivanje. Australija je tim koji se neće tako lako predati, a nakon poraza od Čilea bodovi su mu neophodni", rekao je Van Gal.

Poručnik je najavio i da će promijeniti formaciju za ovaj meč - umjesto 5-3-2, kako je igrao protiv Španije, sada je na redu 4-3-3. To znači i jednu promjenu u prvom timu - umjesto Džonatana de Guzmana je najavljen ofanzivniji Džermejn Lens.

Nacija sada očekuje mnogo

Na trijumf nad Španijom treba gledati kao na nešto čudesno, istakao je bivši holandski reprezentativac Rene van der Gajp, koji je nekada igrao zajedno s Van Galom u Sparti iz Roterdama.

"Bio je to perfektan meč. I zaista ga treba posmatrati kao čudesan, taman kao gol koji je Marko van Basten dao na Euru 1988. godine. Za mene je taj trijumf poseban, a mislim da to isto misle svi Holanđani, ali i Španci. Ono je bila utakmica koja će se pamtiti u narednih 25 godina", kazao je Van der Gajp.

Australiji se ne ide kući

Poraz od Holandije značio bi i kraj sna Australije da može da se domogne osmine finala.

"Imamo iskustvo da znamo kako da reagujemo u ovakvim situacijama. Ne ide nam se kući, hoćemo da ostavimo pečat i da pokvarimo računicu protivnicima koji su nas već otpisali", rekao je vezista „kengura” Mark Brešano.

Bonus video: