Crnogorski stonoteniseri na Balkanskom prvenstvu u Bursi

Crnu Goru će u Bursi predstavljati sedam stonotenisera. Nastupiće Uroš Janković, Orhan Bećiragić, Belmin Kurtagić, Simona Perović, Ivona Petrić, Filip Radović i Filip Radulović
0 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Zoran Đurić
Filip Radović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.06.2014. 19:02h

Crnogorski stonoteniseri učestvovaće na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore, koji će od 19. do 22. juna biti odigran u Bursi, saopšteno je iz Stonoteniskog saveza.

Crnu Goru će u Bursi predstavljati sedam stonotenisera. Nastupiće Uroš Janković, Orhan Bećiragić, Belmin Kurtagić, Simona Perović, Ivona Petrić, Filip Radović i Filip Radulović.

Trener Mirjana Prelević kazala je reprezentacija odradila pripreme i da spremna putuje na Balkansko prvenstvo.

"Nadam se medalji u muškoj kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. U realizaciji priprema pomogao nam je i licencirani trener iz Srbije Dragan Prlja, kao i njegov sin Jovan, juniorski reprezetativac Srbije", kazala je Prelević.

Njen kolega Čedomir Damjanović očekuje u kadetskoj konkurenciji dobar rezultat, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

"Od našeg najboljeg igrača u kadetskoj selekciji potajno se nadamo da osvoji jednu od medalja. U toj selekciji najbolji su igrači Rumunije koji su prvorangirani na Evropskoj rang listi. Naši kadeti poslije Balkanskog prvenstva učestvovaće na Evropskom kadetskom prvenstvu, koje će od 11. do 20. jula u Italiji", rekao je Damjanović.

Predsjednik Stonoteniskog saveza, Branko Rogić, kazao je da je zadovoljan što je kalendar takmičenja, u dijelu nacionalnih takmičenja, ispoštovan u cjelosti.

"U cilju realizacije planiranih aktivnosti za naredni period pokrenuta je aktivnost formiranja nacionalnog stonoteniskog centra gdje će se u najvećem dijelu odvijati sve aktivnosti nacionalnih selekcija. Da bi se realizovala ta aktivnost rukovodstvo STSCG je u fazi pregovora za angažovanjem kvalitetnog stonoteniskog trenera", rekao je Rogić.

On je kazao da je to neophodno za unapređenje stonoteniskog sporta u Crnoj Gori jer u 21 registrovanom klubu radi samo šest aktivnih trenera.

"To je nedovoljno za održavanje trenutnog kvaliteta, a daleko od unapređenja stonoteniskog sporta u Crnoj Gori. Sve aktivnosti STSCG su propraćene od Uprave za mlade i sport", rekao je Rogić.

Na Balkanskom šampionatu učestvovaće sedam reprezentacija - Turska, Bugarska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Srbija i Crna Gora.

Bonus video: