Boškan odredio sastav za Rumuniju, ista ekipa kao protiv Poljske

"Očekujem dvije teške utakmice protiv Rumunije. Oni su iskusna ekipa, koja zna da igra i malo poena daju protivniku", dodao je Boškan
2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 17.06.2014. 19:23h

Tim koji je dva puta u gostima porazio Poljsku (3:2, 3:1), na startu Evrolige, suprostaviće se i Rumuniji u Krajovi, u petak i subotu, u trećem vikendu grupe A, odlučio je selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan.

Za nove bodove u Evropskoj ligi boriće se, tako, tehničari Simo Dabović i Rajko Strugar, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, primači Vojin Ćaćić, Boćidar Ćuk, Vuk Medenica i Marko Vukašinović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica i Luka Babić, te libero Nikola Lakčević.

"Mi smo vrijeme od dolaska iz Poljske iskoristili da se odmorimo i pripremimo za utakmice koje nam predstoje. Zadovoljan sam kako su momci trenirali u ovom periodu. Jedino je primač servisa Božidar Ćuk, zbog bolova u ramenu, trenirao smanjenim intenzitetom. Neposredno pred polazak za Rumuniju će odraditi još jedan pregled sa doktorom Kezunovićem, koji će dati konačni sud o stepenu njegove povrede", rekao je Boškan u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Crna Gora je sa Rumunijom igrala i u nedavnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U “Morači” je bilo 3:2 za Rumune, dok je naša selekcija slavila u Zagrebu istim rezultatom.

"Očekujem dvije teške utakmice protiv Rumunije. Oni su iskusna ekipa, koja zna da igra i malo poena daju protivniku. Protiv njih gotovo se svi poeni moraju naraditi kroz svoju igru. U prva dva kola korektor Lika nije bio u timu, dok su svi ostali igrači koji su odigrali kvalifikacije igrali i protiv Grčke i protiv Poljske", dodao je Boškan.

Nakon dva vikenda, Rumunija je trenutno prva na tabeli sa osam bodova, Grčka je druga sa sedam, Crna Gora treća sa pet bodova, Poljska četvrta sa četiri, dok je Azerbejdžan posljednji bez bodova. Dvije prvoplasirane selekcije iz grupe idu u polufinale.

Bonus video: