Dempsijev gol peti najbrži gol u istoriji SP

Gol Klinta Dempsija poslije 30 sekundi meča prvog kola grupe G u Natalu, između SAD i Gane (2:1), peti je najbrži pogodak u istoriji svjetskih prvenstava, objavila je danas FIFA
0 komentar(a)
Klint Dempsi, SAD, Foto: Reuters
Klint Dempsi, SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2014. 17:28h

Gol Klinta Dempsija poslije 30 sekundi meča prvog kola grupe G u Natalu, između SAD i Gane (2:1), peti je najbrži pogodak u istoriji svjetskih prvenstava, objavila je danas Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

Prvo se pojavilo da je Dempsi gol postigao poslije 32, a zatim i 29 sekundi, ali je stiglo objašnjenje portparola FIFA Delije Fišer.

"Trideset sekundi, to je vrijeme koje smo dobili od naših statističara", rekla je Fišer novinarima u Brazilu.

Najbrži pogodak u istoriji Mundijala postigao je 2002. godine Turčin Hakan Šukur, kome je bilo potrebno 11 sekundi da zatrese mrežu Južne Koreje.

Na drugom mjestu je reprezentativac Čehoslovačke Vaclav Masek koji se 1962. godine protiv Meksika u strijelce upisao posle 16 sekundi.

Treći najbrži pogodak u istoriji Mundijala postigao je Njemac Ernst Lehner 1934. godine (25 sekundi), a iza njega nalazi se Englez Brajan Robson, koji je protiv Francuske 1982. postigao gol u 27 sekundi.

Polomio nos, ali će igrati protiv Portugala

Dempsi će nastupiti protiv Portugala i pored toga što mu je polomljen nos na susretu sa Ganom.

Portparol reprezentacije SAD Majkl Kamarmen rekao je da još nije utvrđeno da li će Dempsi igrati sa ili bez zaštitne maske.

Dempsi je polomio nos u duelu sa Džonom Bojeom u 33. minutu utakmice sa Ganom, kada su se dva igrača našla u vazdušnom duelu, ali je odigrao cio meč.

Pored njega, Džozi Altidor i Met Besler išli su na snimanje kolejna, pošto su obojica protiv Gane morali da izađu prije utakmice zbog povreda.

SAD su savladale Ganu sa 2:1, a sljedeći susret sa Portugalom igraće se u nedjelju. Portugal je u prvom kolu deklasiran od Njemačke sa 4:0.

Bonus video: