MUP Srbije će ispitati navode Šarića, njegovim saradnicima kaucija od 300.000 eura

Šarić je juče sudu u Beogradu kazao da mu je Rodoljub Milović "montirao optužbe"
62 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Reuters
Darko Šarić, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2014. 15:25h

Tužilac za organizovani kriminal u Srbiji Miljko Radisavljević zatražio je danas od ministarstva unutrašnjih poslova da utvrdi da li su tačne tvrdnje optuženog Darka Šarića o tome da mu je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović montirao kompletan proces.

MUP Srbije formirao je Radnu grupu koja će provjeriti tvrdnje koje je Darko Šarić iznio na suđenju.

Šarić je juče u sudu kazao da mu je Milović, koga je označio kao Generala Papaju, "montirao optužbe" i dodao da je njegov "najbolji drug čovjek koji je stvorio zemunski klan i novcem od otmica kupio mašine".

"On je htio da od mene napravi osobu kao da sam ja neki novi vođa Zemunskog klana, na vrhu piramide", rekao je Sarić.

"Tri mjeseca sam ovdje, a on još nije došao da me ispita, da vidi kako sam ja to htio da ubijem bivšeg predsjednika Borisa Tadića, kako sam ugrozio državnu bezbjednost i sve ono što se o meni pisalo", rekao je Šarić.

Šarićevi saradnici na slobodi uz jemstvo od 300.000 eura

Specijalni sud u Beogradu odlučio je danas da se, uz jemstvo od po 300.000 eura, ukine pritvor Bobanu Stojiljkoviću i Marku Daboviću, dvojici pripadnika grupe Darka Šarića optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina.

Stojiljković i Dabović će biti pušteni da se brane sa slobode pošto sudu daju dokaz da su položili jemstvo od 300.000 eura.

Oni su prethodno obećali sudu da se neće kriti.

Bonus video: