Njemački mediji: Svjetsko prvenstvo je naše

"Ovo će biti naše Svjetsko prvenstvo", naveo je najtiražniji njemački dnevnik Bild. "Miler već priča o pobjedi na Mundijalu", piše Bild
3 komentar(a)
Njemačka - Portugal, Foto: Reuters
Njemačka - Portugal, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2014. 10:15h

Njemački mediji danas oduševljeno pišu o pobjedi reprezentacije i "uništavanju" Portugala (4:0), na

Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a posebno su istakli dobru igru trostrukog strijelca Tomasa Milera.

Iako njemački mediji uglavnom kritički pišu o državnom timu, danas nisu mogli da pronađu lošu kariku u jučerašnjoj utakmici u Salvadoru, u kojoj su "panceri" pobijedili Portugal sa 4:0.

"Ovo će biti naše Svjetsko prvenstvo", naveo je najtiražniji njemački dnevnik Bild. "Miler već priča o pobjedi na Mundijalu", piše Bild.

"Miler je uništio Portugal", naslov je lista "Velt".

Frankfurter algemajne cajtung ocijenio je da je sve bilo "savršeno protiv Portugala" i dodao da je ostvareno sve što je želio selektor Joakim Lev.

"Sve što je želio, radilo je - mnogo različitih, brzih napada koji potiču u veznom redu i nadmoć nad protivnikom brzim mijenjanjem pozicija", naveo je list.

"Lev želi da Njemačka ovako igra fudbal, a to mu je ove godine uspijevalo samo u kratkim fazama", naveo je Frankfurter algemajne cajtung.

Zidojče Cajtung naveo je da je jedina loša stvar juče bila lakša povreda defanzivca Matsa Humelsa, strijelca jednog gola.

"Njemačka je otvorila turnir snažno. Početak Svjetskog prvenstva nije mogao biti bolji. Miler je bio fantastičan sa tri gola", piše list.

Dnevnik Tagešspigel naveo je da Lev zaslužuje velike pohvale za "zastrašujući" nastup svog tima.

"Jedan, dva, tri, četiri! Njemačka je pobijedila Portugal sa 4:0, a Joakim Lev je uradio dobar posao prije početka utakmice", piše Tagešspigel.

Komentator televizije ARD Rejnhold Bekman euforično je komentarisao utakmicu.

"Pobjeda od 4:0 protiv Portugala svima jasno pokazuje da je Njemačka među prvim favoritima za osvajanje turnira, pored Brazila i Holandije. Njemačka je pokazala hrabrost, ali gdje je samozvani superstar Ronaldo", upitao je Bekman.

Bonus video: