Podignuta optužnica protiv Čogurića zbog dvostrukog ubistva

Optuženi tvrdi da nije siguran kada je ispalio prvi hitac, a nije mogao da se sjeti ni kako je ubio drugog brata...
176 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2014. 08:54h

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Podgoričanina Mašana Čogurića (22) zbog ubistva braće Davorina (31) i Danijela Ćulafića (24) u lokalu "Moskva", u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Jedan od nekoliko ispaljenih hitaca, tog 15. februara 2014. lakše je povrijedio trudnicu Ernanu Bećović (23) koja je bila gost u lokalu.

Prema navodima optužnice, Čogurić je Danijelu Ćulafiću ispalio hice u glavu, koji je na mjestu ostao mrtav, dok je njegov stariji brat Davorin, teško ranjen, izašao ispred kafića, a zatim se sručio na trotoar.

Inspektori koji su na mjesto zločina stigli nekoliko minuta nakon pucnjave, zatekli su Davorina da leži u lokvi krvi, sa prostrelnim ranama u grudima. Na putu prema Urgentnom bloku, Davorin je počeo da gubi svijest i u bolnicu je primljen bez svijesti.

Zbog teških povreda podlegao je povredama nakon dvadesetak minuta. Iznoseći odbranu kod tužioca, Čogurić je ispričao da nije izazvao svađu i tuču sa braćom, nakon koje se dogodio zločin.

On je tužiocu kazao da se sa drugom Edinom Kolašincem, pješke uputio kao lokalu, kada je pored njega "prošao krupniji momak sa djevojkom" i upitao ga što ga gleda.

Osumnjičeni je bio kategoričan da tog momka nikada ranije nije vidio i da mu je zbog toga odgovorio da ga ne poznaje. Čogurić je tužiocu rekao i da se tada mimošao sa tim mladićem, ubijeđen da ga je ovaj sa nekim zamijenio.

Ispričao je da je nakon toga sjeo u lokal, naručio piće a da su se pola sata kasnije pojavila braća. Prema njegovim riječima, jedan od njih nosio je na ruci metalni boks, a drugi je imao nešto nalik na flašu.

Prišli su njihovom stolu i počela je svađa tokom koje je jedan od braće pokušao da ga udari u glavu, zbog čega se izmakao, ali je dobio udarac u grudi.

U tom trenutku, izvadio je "magnum 357". Tvrdi da nije siguran kada je ispalio prvi hitac koji je jednog od braće pogodio u glavu, a nije mogao da se sjeti kako je ubio drugog brata.

Prisutni ispred kafića "Moskva" ispričali su više verzija o ubistvu. Prema jednoj, sva četiri mladića, kao i desetak drugih gostiju, sjedjeli su u kafiću. Zbog sukoba koji su Čogurić i braća Ćulafić imali ranije, došlo je do rasprave između njih, a zatim i tuče.

Navodno, jedan od braće izvadio je metalni boks, nakon čega je Čogurić izvadio pištolj i hladnokrvno zapucao u njih. Prema drugoj verziji, ova tragedija se dogodila nakon kraće svađe između starijeg Ćulafića i Čogurića.

Prema toj verziji njih dvojica su se posvađali, a potom je Davorin ošamario Čogurića, koji je u kafiću sjedio sa Kolašincem. Kolašinac i Čogurić su izašli iz kafića, kada je Ćulafić pozvao svog brata Danijela da dođe do "Moskve" saopštivši mu da ima nekih problema.

Mlađi Ćulafić, prema toj verziji, oko 14.15 časova ušao u kafić, a za njim je stigao Čogurić i zapucao u obojicu braće. Ubijena braća Ćulafić rodom su iz Berana, ali su sa majkom više godina živjeli u Podgorici.

Galerija

Bonus video: