"Zbornaja" iz potpune izolacije izlazi na teren

Fabio Kapelo je ekipu smjestio u svojevrstan karantin u Brazilu, gdje novinari ne mogu prići igraču bliže od 50 metara
1 komentar(a)
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2014. 16:28h

Posljednji, 16. duel prvog kola takmičenja po grupama u ponoć će odigrati Rusija i Južna Koreja, ali će to biti 17. utakmica na Mundijalu, pošto će tri sata ranije Brazil i Meksiko igrati prvi meč 2. kola.

A "zbornaja" će imati puno razloga da da sve od sebe za pobjedu, kako bi reformatoru reprezentativnog fudbala u najvećoj zemlji na svijetu, Fabiju Kapelu, podarila najljepši poklon za 68. rođendan.

Sjajni italijanski stručnjak je ekipu smjestio u svojevrstan karantin u Brazilu, gdje novinari ne mogu prići igraču bliže od 50 metara.

Zato su i dešavanja u kampu "zbornaje" najveća tajna dosadašnjeg toka turnira u Brazilu.

A pošto je Ruse poveo na prvo Svjetsko prvenstvo još od Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, i to pobjedom u grupi sa Portugalom, u Rusiji je stekao status božanstva ali i duplo veću platu od bilo kojeg kolege u Brazilu - čak 7,5 miliona eura!

"Fudbal u Južnoj Koreji je napredovao od Mundijala 2002. godine u našoj zemlji, ali i Rusija je jaka i tehnički dobra ekipa. Problem će nam predstavljati fizička snaga i tehnika ruskih igrača, pošto su u tim segmentima daleko ispred ekipa iz Azije, protiv kojih smo igrali u kvalifikacijama. No, dobro smo upoznati sa njihovim stilom, i pripremili smo se da neutrališemo njihove prednosti. Samo je važno da moji igrači budu disciplinovani sve vrijeme", kazao je selektor Južne Koreje, Hon Men Bo.

Južna Koreja je redovni učesnik svakog Mundijala od 1986. godine, ali je izgubila jedini međusobni duel sa "zbornajom".

U prijateljskom odmjeravanu snaga u novembru prošle godine bilo je 2:1.

Bonus video: