Duško Šarić: Tačno je samo da sam na odmoru

Smatram jasnim i nespornim da takvim informisanjem vršite grub atak na moj integritet, lični i porodični mir
10 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2014. 18:25h

Pljevljak Duško Šarić saopštio je juče da nema razloga da strahuje za svoj život i da nema obezbjeđenje. On je to rekao reagujući na tekst "Duško Šarić strahuje za život", koji je objavljen 14. juna u "Vijestima".

U tom tekstu "Vijesti" su, pozivajući se na više izvora iz policije, objavile da je mlađi brat optuženog Darka Šarića, prošle sedmice stigao u metropolu turizma, a potom se prijavio budvanskim inspektorima i ispričao im da strahuje za život.

"Drugi dnevni list nedavno je objavio da sam saslušavan u policiji u vezi meni nepoznatog događaja, što je naravno bila najobičnija izmišljotina. I ovo što su vaši novinari napisali sa stanovišta istine je istog dometa, dakle, potpuna izmišljotina, jer niti strahujem za svoj život, niti imam razloga, nemam obezbjeđenje, nisam se (zašto bi?) prijavljivao poliicji. Jedino je tačno da sam na odmoru, ali sam siguran da taj banalni detalj vaše čitaoce ne zanima.

To pouzdano ukazuje da je svrha vašeg teksta isprazni senzacionalizam, što opet ne bi bio moj problem, da u plasiranju neistina i insinuacija, sa pozivom na nemušte 'izvore', kao sredstvo ne koristite moju ličnost, ime, fotografiju, sa očiglednom namjerom da iskreirate kontekst nekog dramatičnog i krupnog kriminala. Isto postupate i kada navodite podatke o sudskim procesima, gdje faktografija izostaje samo u onom dijelu gdje su suđenja okončana i donijeta oslobađajuća presuda.

Smatram jasnim i nespornim da takvim informisanjem vršite grub atak na moj integritet, lični i porodični mir, odnosno na vrijednosti čija je zaštita zajemčena svakom, pa i meni, moralnim i građanskim zakonima, domaćim i međunarodnim", napisao je Šarić.

Bonus video: