Džudisti iz Obrenovca nijesu sami

Džudisti iz naših sjevernih opština organizovali humanitarni turnir za pomoć kolegama iz Obrenovca
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2014. 14:34h

U organizaciji Džudo saveza Sjeverne regije u Beranama je održan humanitarni džudo turnir na kojem je učestvovalo oko 100 boraza iz pet klubova sa sjevera Crne Gore: „ Ibar“ iz Rožaja, „ Jedinstvo“ i „ Favorit“ iz Bijelog Polja, „ Kodokan“ i džudo klub „ Berane“ sa kojeg će prihod biti uplaćen džudo klubu Obrenovac.

Organizaciju turnira i njegov humanitarni karakter podržala je SO Berane, a „ Kroft sport centar“, u čijoj se balon sali turnir i održao, bio je sponzor turnira.

Na turniru je uručeno i priznanje Jusufu Nurkoviću- takmičaru džudo kluba „ Ibar“ za osvojenu zlatnu medalju na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu.

Otvarajući takmičenje, Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Berane, iskazao je poštovanje za mlade džudiste koji učešćem u humanitarnom takmičenju žele da doprinesu da se saniraju štete nanešene ljudima na poplavom ugroženim područjima.

On je uputio čestitke pobjednicima takmičenja a onima koji to, ovog puta, nijesu uspjeli, poželio da nastave sa treninzima, jer će to uraditi drugi put. Šćekić se zahvalio i Džudo savezu Sjeverne regije na organizaciji humanitarnog turnira.

Zahvaljujući se svim učesnicima turnira, Vladan Babović, predsjednik Džudo saveza Sjeverne regije, koji je i osnivač takmičenja, je kazao da su svi oni doprinijeli da naši prijatelji iz Obrenovca ponovo krenu naprijed.

„ Ovo je borba za njih, koju moraju dobiti iponom, a mi ćemo biti njihova podrška i navijaćemo za njih iz sveg glasa“, istakao je Babović.

Pored Šćekića i Babovića, otvaranju turnira prisustvovali su osnivači Džudo saveza Sjeverne regije: dr Osman Hadrović, Omer Nurković, Enes Camić i Vladan Milićević, sekretar Sekretarijata za sport u SO Berane Zoran Jojić i Goran Zonjić, direktor JP „ Sportski centar“ Berane, kao i odbornici u beranskom lokalnom parlamentu: dr Fahrudin Hadrović i dr Milovan Živković.

Što se tiče rezultatskih uspjeha, treba reći da je Džudo klub „ Ibar“ bio najuspješniji. Takmičari tog kluba osvojili su 34 medalje, od čega 16 zlatnih, 10 srebrnih i 8 bronzanih, „ Berane“ je drugo sa 19 medalja, od kojih su 5 zlatnih, 7 srebrnih i 7 bronzanih, „ Kodokan“ iz istog grada je osvojio 2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje.

Bjelopoljski „ Favorit“ je osvojio 14 medalja i to 5 zlatnih, 7 srebrnih i 2 bronzane, dok je „ Jedinstvo, osvojilo 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

Bonus video: