Džerard: Izvući ćemo pouke iz poraza od Italije

“Ključno je da vidimo šta smo radili dobro i gdje smo griješili protiv Italije. Primili smo dva gola i to moramo da analiziramo”, rekao je kapiten Gordog Albiona
0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2014. 14:13h

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Stiven Džerard izjavio je danas da njegova ekipa mora da izvuče pouke iz poraza od Italije na početku Svjetskog prvenstva u Brazilu, kako bi pobijedila u preostale dvije utakmice i nastavila takmičenje.

Engleska je u nedelju ujutro izgubila od Italije sa 1:2, u utakmici 1. kola grupe D.

“Ključno je da vidimo šta smo radili dobro i gdje smo griješili protiv Italije. Primili smo dva gola i to moramo da analiziramo”.

“Oni su nam pravili probleme po lijevoj strani i time ćemo morati da se pozabavimo”, rekao je Džerard, a prenio “Skajsport”.

Džerard je istakao da kao kapiten ima odgovornost da “podigne” ekipu poslije početnog poraza.

“Pokušaću da ih podignem jer nas čeka utakmica protiv Urugvaja. Moramo što prije da se vratimo. Imamo još dvije utakmice i ako osvojimo šest bodova, možemo da prođemo grupu”, rekao je kapiten Liverpula.

Engleska će u četvrtak, 19. juna u Sao Paulu, igrati protiv Urugvaja, koji je u prvom meču izgubio od Kostarike sa 3:1.

“Bio sam šokiran tim rezultatom, očekivao sam pobjedu Urugvaja. Oni imaju dobar napad, ali vidjeli smo da nisu nepobjedivi”.

“Primaju golove i ako budemo napadali kao u meču protiv Italije, onda ćemo im stvoriti velike, velike probleme”, rekao je on.

Džerardov saigrač iz Liverpula Luis Suares zbog povrede kolena nije igrao za Urugvaj protiv Kostarike.

Selektor Urugvaja Oskar Tabares ostavio ga je na klupi iz predostrožnosti, kako bi bio spreman za utakmicu sa Engleskom.

“Nismo se čuli, ali sada je nešto tih, pa očekujem da će igrati protiv nas”, rekao je Džerard.

Bonus video: