Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Gluščevića

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju uhapšen S.P. (24), rođen u Maputu – Mozambik
289 pregleda 19 komentar(a)
Podgorica tuča, Delta tuča, Foto: Luka Zeković
Podgorica tuča, Delta tuča, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.06.2014. 11:46h

Podgorička policija uhapsila je Stefana Pejovića (24), rođenog u Maputu – Mozambik, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na šetu Vukosava Gluščevića.

"Osnovano se sumnja da je S.P. sinoć, 15. juna 2014. godine oko 20.45 časova, u Studentskoj ulici u Podgorici, poslije verbalnog sukoba koji je imao sa V.G, a nakon kojeg je uslijedio i njihov fizički sukob, ovom licu zadao više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela, usljed čega je V.G. pao na asfalt i zadobio teške povrede glave. V.G. je potom transportovan u Klinički centar, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Dežurni ljekar se izjasnio da je V.G. zadobio teške tjelesne povrede, odnosno povrede glave opasne po život, te je stoga ovo lice hospitalizovano na Odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su o događaju obavijestili nadležnog tužioca.

Dodaje se da su tokom uviđaja, pronađeni i izuzeti čaura i neispaljeni metak, kao i drugi tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Službenici CB Podgorica su, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, veoma brzo identifikovali a potom i lišili slobode S.P. S.P. je takođe pružena medicinska pomoć u Urgentnom bloku Kliničkog centra. Konstatovano je da je zadobio lakše tjelesne povrede", saopšteno je iz policije.

Pejović će uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost.

"Policijski službenici preduzimaju aktivnosti radi identifikovanja lica koje je, prema informacijama kojima raspolažemo, tokom opisanog događaja iz vatrenog oružja ispalilo jedan hitac uvis", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: