Hrabra BiH poražena od Argentine

"Zmajevi" su bili baksuzni, jer je već u 3. minutu lopta preletjela čitavu odbranu, pogodila nesrećnog Seada Kolašinca u nogu i završila iza leđa Asmira Begovića
56 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2014. 00:21h

Debitanti su dokazali da su sasvim zasluženo na Svjetskom prvenstvu - fudbaleri Bosne i Hercegovine su se hrabro suprotstavili Argentini, ali su ipak poraženi sa 2:1.

"Zmajevi" su bili baksuzni, jer je već u 3. minutu lopta preletjela čitavu odbranu, pogodila nesrećnog Seada Kolašinca u nogu i završila iza leđa Asmira Begovića.

Izabranici Safeta Sušića su napadali, "gaučose" je vadio golman Serhio Romero, ali su ipak povećali prednost zahvaljujući momentu magije Lionela Mesija - četvorostruki dobitnik Zlatne lopte je nakon duplog pasa sa Gonsalom Iguainom nanizao tri igrača rivala i majstorski savladao Begovića.

To mu je bio tek drugi gol na svjetskim prvenstvima, a jedini do sada je dao 2006. protiv reprezentacije tada nepostojeće zemlje - Srbije i Crne Gore.

Bosanci su u 85. minutu do utješnog, ali više nego zasluženog gola stigli preko Vedada Ibiševića. Napadač Štutgarta je iskoristio odlično dodavanje Miralema Pjanića i ušao u istoriju kao prvi igrač koji je dao gol na mundijalima za nezavisnu BiH.

U drugom meču 1. kola grupe F, u ponedjeljak u 21 čas se sastaju Nigerija i Iran.

Bonus video: