Velika ambicija prvaka Afrike

„Mi nijesmo došli da popunimo broj na Mundijalu, mi smo prvaci Afrike i predstavljamo cijeli naš kontinent”, kazao je Džon Obi Mikel, najveća zvijezda „super orlova”
0 komentar(a)
Nigerija, Foto: Reuters
Nigerija, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2014. 13:43h

Prvak Afrike, Nigerija, u svom petom učešću na Mundijalu na startu grupe F igraće protiv Irana, koji četvrti put nastupa na svjetskim prvenstvima.

Biće to prvi duel „super orlova” protiv Irana, u koji ulaze sa ulogom favorita, jer su na prethodnim učešćima dva puta prošli grupu, dok se njihov rival može pohvaliti samo jednim trijumfom na najvećoj smotri - protiv SAD-a 1998. godine (2:1).

„Mi nijesmo došli da popunimo broj na Mundijalu, mi smo prvaci Afrike i predstavljamo cijeli naš kontinent. A na Mundijalu je sve moguće, pogledajte samo rezultat iz duela Španija - Holandija”, kazao je Džon Obi Mikel, najveća zvijezda „super orlova”.

Za razliku od Nigerije, Iran je samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo ispunio cilj.

„Potrebno je da ekipa prođe pakleni put, kako bi se domogla plej-ofa”, realan je selektor Irana, Portugalac Karlos Keiroš.

Ipak, Iran večeras (21 čas) u Kuritibi neće biti lak zalogaj, pošto je u 10 kvalifikacionih utakmica za Mundijal primio svega pet golova.

Bonus video: