„Crne zvijezde” opet ruše „jenkije”

Gana je 2006. u Njemačkoj i 2010. u Južnoj Africi savladala Amere sa 2:1
0 komentar(a)
Gana, Foto: Reuters
Gana, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2014. 17:13h

Četiri godine čekali su Amerikanci na osvetu Gani za poraz nakon produžetaka u osmini finala Mundijala u Južnoj Africi.

Kucnuo je čas za „jenkije” - večeras u ponoć u Natalu, izabranici Jirgena Klinsmana će se sudariti sa „crnim zvijezdama” i pokušati da im se revanširaju za poraz u Rustenburgu, kada je Asamoa Đan postigao pobjedonosni gol već u 3. minutu produžetka.

Čuveni Njemac, međutim, iskusno spušta loptu, znajući da njegovom timu nije potreban dodatni pritisak.

"Bitno je da uzmemo makar bod Gani" rekao je Klinsman.

Ameri nikada nisu ušli u drugu fazu ako su izgubili prvi meč, ali je jasno da im je neophodna pobjeda, jer su u grupi još i favoriti Njemačka i Portugal. Ali, neće im biti nimalo lako, jer je Gana i 2006. u Njemačkoj savladala večerašnjeg rivala istim rezultatom kao u Južnoj Africi (2:1).

Iskusni golman, Tim Hauard, smatra da „jenkiji” mogu da pobijede.

"Ovaj tim je specijalan. Mislim da možemo da se nosimo sa njima, imaju jaku ekipu, ali smatram da smo dovoljno dobri da ih savladamo. Svi misle da želimo da se svetimo za dva poraza od njih na mundijalima, ali nije tako. Igramo meč kao da je nokaut faza, ulazimo sa 100 odsto mogućnosti" naglasio je čuvar mreže Evertona.

„Crne zvijezde” sigurno neće odigrati kao protiv naše reprezentacije na prijateljskom meču u Podgorici. Sada imaju i veći motiv naravno, a mnogi misle da su upravo oni reprezentacija koja bi mogla da priprijeti iz sjenke.

Na prošlom prvenstvu su stigli do četvrtfinala, kada ih je Urugvaj izbacio na penale, a Asamoa Đan je od heroja postao tragičar, jer nije realizovao jedanaesterac u posljednjem minutu produžetka.

"Bićemo nervozni, jer je prvi meč na Mundijalu, ali imamo mnogo motiva. Očekujem jako težak duel, Amerikanci će pokušati da nam se osvete za poraze na prethodnim takmičenjima", naglasio je defanzivac Džonatan Mensah.

Bonus video: