Lev kopira Gvardiolin Bajern?

Filip Lam najavljen na poziciji zadnjeg veznog, Tomas Miler „lažna devetka”. Ronaldo spreman
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2014. 11:43h

Hoće li Njemačka preuzeti Barselonin stil i ono što je Pep Gvardiola donio u Bajern? Tiražni „Bild” je još prije nekoliko dana rekao da - Joakim Lev planira da protiv Portugala na teren izvede tim bez klasičnog napadača, sa Filipom Lamom na poziciji zadnjeg veznog...

Da li je to samo igra ili je Lev zaista prekopirao Pepa u reprezentaciji vidjeće se danas na stadionu „Fonte Nova” u Salvadoru kada „elf” treba da opravda ulogu favorita koja mu je nametnuta pred duel sa evropskim Brazilom.

Dan pred evropski derbi u grupi G dilema je i da li će u sastavu Portugala biti Kristijana Ronalda. Prema najavama, CR7 se oporavio, samo je pitanje hoće li ga selektor Paulo Bento gurnuti u vatru od starta ili sa klupe...

Lev: Pobjeda za miran nastavak

Lev se ne plaši Portugala, već onoga što bi mogao da izazove eventualni neuspjeh pred utakmice protiv Amerikanaca i Gane, rivala u grupi koji su spremni da iskoriste sve što im ponude favoriti...

"U grupi imamo tri nepoželjna protivnika. Prvi je Portugal, ujedno i najteži, jer pored sjajnog kolektiva ima i veliku pojedinačni klasu - tu su Ronaldo, Žoao Mutinjo, Fabio Koentrao, Pepe, Nani...".

"Ko je favorit? Mislim da ga nema. Očekujem da Portugalci čekaju kontranapad, a da nama pripada posjed lopte. Ali, to ne mora ništa da znači, oba tima imaju razloga da vjeruju u pobjedu", rekao je Lev.

Fudbaleri Portugala na treningu

„Panceri” će izgleda kao nikada do sada akcentar staviti na klasu pojedinaca - u prvom timu su najavljeni Mario Gece, Lukaš Podolski, Mesut Ozil i kao „lažna devetka” Tomas Miler. Bekovi će biti Džerom Boateng (desni) i Benedikt Hevedes (lijevi), a štoperi Per Mertezaker i Mats Humels.

"Taktiku znam samo ja, znaće je i igrači pred početak meča", nije želio Lev da otkriva medijima sastav za duel sa Portugalcima.

Podolski je pričao o teškim vremenskim uslovima, jer se meč igra od 13 časova po lokalnom vremenu (18 po našem).

"Vrućina je zaista paklena, ali nas ne smije da zanima da li je 30, 50 ili 55 stepeni Celzijusa onog momenta kada počne meč. Dodatni pritisak nam nije potreban", jasan je Podolski.

Sve zavisi od Ronalda

Paulo Bento, kao ni nekoliko bivših selektora Portugala, nisu donijeli mnogo toga novog u igri, sve se već godina svodi na kvalitet Ronalda. Zato, stručnjaci su sigurni da i u Brazilu, bez obzira na snagu sastava, Portugal može daleko samo ako bude imao pravog lidera u liku majstora Real Madrida.

Oporavio se, ali je pitanje da li će biti na terenu od početka: Kristijano Ronaldo

"Kompletna smo ekipa i bez Ronalda, ali s njim smo mnogo jači. Uostalom, koliko takav igrač znači Realu, koliko je značio Mančester junajtedu... Nemam problem da kažem da je ključan fudbaler za moju reprezentaciju, mada će oni koji nas potcijene kada ga nema u timu sigurno zažaliti", rekao je Bento.

1 poraz u posljednjih 18 utakmica u grupnoj fazi na mundijalima upisala je Njemačka, uz 13 pobjeda i četiri remija. izgubila je jedino od Srbije, koja je bila bolja 2010. godine u Južnoj Africi.

3 puta u ukupno 17 međusobnih duela Portugal je izgubio od njemačke. „Elf” je trijumfovao tri posljednja puta na velikim takmičenjima - na Mundijalu 2006, te na prvenstvima Evrope 2008. i 2012.

Galerija

Bonus video: