IMOVINa U BUDVI

Ajković pozajmio 200.000 eura, pa se naplatio stanom

Pored stana u Starom gradu na porodicu Ajković se u Budvi vodi i kuća u naselju Babin do, kod glavne raskrsnice
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 09:56h

Navodni vođa niškog kriminalnog klana Zoran Ajković Ajkula (42), koji je uhapšen prije tri noći u predgrađu Podgorice, trosoban stan u Starom gradu u Budvi stekao je na osnovu naplate pozajmice.

To je “Vijestima” juče saopštila Dušanka Vukotić (88), vlasnica dijela kuće u kojoj se nalazi stan Ajkovića.

Vukotić je kazala da je trosoban stan od 82 kvadrata, koji se nalazi na trećem spratu kuće, Ajković dobio na osnovu pozajmice koju je dao njenom brataniću Nebojši Zenoviću.

“Ajković je mom brataniću Nebojši prije nekoliko godina dao pozajmicu od oko 200.000 eura. Da bi vratio dug dogovorili su se da se na Zorana prenese vlasništvo nad trećim spratom kuće, na koji je Nebojša polagao pravo”, kazala je Vukotić.

Da bi se dogovor realizovao morala je, kaže, i sama da da saglasnost.

“Krajem 2012. godine sa Ajkovićem sam bila kod notara Rajka Jankovića u Tivtu gdje smo potpisali dokument o prenosu vlasništva nad stanom”, kazala je Vukotić.

Dodala je da se tada Ajković prema njoj pristojno ponašao.

“Od tada ga nijesam vidjela, ne znam da li je dolazio u Budvu. Stan je u katastru promijenio vlasnika i sada je u vlasništvu Ajkovića. U njemu trenutno niko ne živi”, istakla je Vukotić.

Pored stana u Starom gradu na porodicu Ajković se u Budvi vodi i kuća u naselju Babin do, kod glavne raskrsnice.

Zoran Ajković, koji slovi za mafijaškog bosa južne Srbije, uhapšen je u četvrtak oko ponoći u Podgorici po potjernici niške policije.

Ajkula je uhapšen po međunarodnoj potjernici koju je srpska policija raspisala po naredbi Višeg suda u Nišu zbog sumnje da je umiješan u iznudu.

Zoran Ajković

Trenutno je u ekstradicionom pritvoru, gdje čeka izručenje Srbiji.

Prema nezvaničnim informacijama iz bezbjednosnih službi, Ajković se u Crnoj Gori krije od kraja 2013. Takođe, pored državljanstva Srbije, kako piše “Blic”, ima i crnogorsko.

“Zbog državljanstva Crne Gore mala je vjerovatnoća da će biti izručen Srbiji, odnosno da će sud u Podgorici odobriti ekstradiciju”, prenio je juče “Blic” riječi neimenovanog sagovornika.

Ajković je na potjernici jer je trebalo da bude saslušan zbog sumnje da je umiješan u iznudu, koju je navodno počinio sa bratom Mirkom (30) i još trojicom Prokupčana.

Sumnja se, da su primorali jedan bračni par iz okoline Niša da im plac vrijedan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 eura.

Zbog ove iznude Mirko Ajković sa Prokupčanima je bio uhapšen 30. oktobra 2013, ali i pušten poslije saslušanja svih svjedoka.

Zoran Ajković u Bijeloj knjizi organizovanog kriminala iz 2001. godine, koju je sačinio srpski MUP, sa bratom Mirkom i ocem Veselinom, označen je kao pripadnik kriminalne grupe koja se bavi preprodajom heroina i kokaina iz Turske preko Srbije u Švajcarsku.

Policija nije provjeravala ljetuje li u Starom gradu

Budvanska policija nije provjeravala da li se lice sa međunarodne Interpolove potjernice Zoran Ajković nalazi u jednoj od svojih kuća i stanova koje posjeduje u tom primorskom gradu, iako se informacija da se krije u Crnoj Gori pojavila prije gotovo tri mjeseca.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, srpska policija raspisala je međunarodnu potjernicu za Ajkovićem tek 15. maja ove godine.

“S obzirom da za Ajkovićem do tada nije bilo međunarodne potjernice nijesmo mogli na tim adresama da ga tražimo”, kazao je juče sagovornik “Vijesti” iz policije.

On međutim nije mogao da objasni zašto gotovo mjesec dana od kada postoji međunarodna potjernica niko nije obišao Ajkulinu imovinu u Budvi.

Sredinom februara 2012. godine budvanska saobraćajna policija privremeno je oduzela luksuzni “mercedes” kabriolet, švajcarskih tablica od Ajkovića, jer nije imao saobraćajnu dozvolu, već je saobraćajcima dao švajcarsku dozvolu na ime treće osobe.

Provjerama je utvrđeno da je saobraćajna dozvola na ime te treće osobe bila falsifikovana.