Kasiljas: Kriv sam, protiv Holandije moj najgori meč u karijeri

"Nismo imali sreće, pogotovo ja i moram da preuzmem krivicu. To je moja najgora utakmica u karijeri. Nisam bio na nivou i očekujem da se podignemo iznad ove situacije", kaže Kasiljas
3 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.06.2014. 02:47h

Kapiten Španije Iker Kasiljas preuzeo je na sebe krivicu poslije ubjedljivog poraza od Holandije (5:1), na startu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Golman madridskog Reala bio je direktan krivac za golove Robina van Persija i Stefana de Vrija.

"Sada je došlo vrijeme da budemo tihi i da razmišljamo samo o sljedećoj utakmici protiv Čilea, kao da je finale. Izvinjavam se svima, ali moramo što prije da zaboravimo ovaj težak poraz. Nismo imali sreće, pogotovo ja i moram da preuzmem krivicu. To je moja najgora utakmica u karijeri. Nisam bio na nivou i očekujem da se podignemo iznad ove situacije", rekao je Kasiljas za Marku.

Serhio Ramos je rekao da ekipa ne smije više da razmišlja o ubjedljivom porazu od Holandije, već mora da se okrene borbi za plasman u drugi krug.

"Naravno da će taj poraz obilježiti naše karijere, to je jedan od najgorih mečeva u karijeri. Međutim, neću više ni sekund da potrošim na razmišljanje o tome jer nema svrhe. Svakog igrača bi pogodio onako ubjedljiv poraz, ali bar imamo motiv za naredni meč", rekao je Ramos.

Ramos je stao i u odbranu Kasiljasa, kojeg su mediji označili kao glavnog krivca za ubjedljiv poraz.

"Vidim da je veoma motivisan, vjeruje da možemo da uspjeha. Važno je da okrenemo novi list i krenemo dalje", zaključio je Ramos.

Španski mediji razočarani igrom "furije"

Mediji u Španiji razočarani su nastupom fudbalske reprezentacije i ubjedljivim porazom (od selekcije Holandije na startu SP u Brazilu.

U većini dnevnih listova dominiraju naslovi u kojima se spominje "poniženje", "noćna mora" i "kataklizma", koji na najbolji način opisuju igru izabranika Visentea del Boskea.

Madridska Marka izašla je u subotu sa crnom naslovnom stranom na kojoj se nalazi slika golmana Ikera Kasiljasa na koljenima, dok Arjen Roben slavi jedan od pet pogodaka "lala".

"Ovo je bio brutalan udarac od kojeg se moramo pod hitno oporaviti", napisao novinar Marke Fran Viljalobos.

Katalonski El Mundo Deportivo pod naslovom "Petica Holandije šampionu" prenosi da je španski fudbal doživio nezapamćen debakl.

Gore od najgore moguće noćne more za tim koji od 2008. godine nije primio više od jednog gola na prvenstvima sveta i Evrope, prenosi El Pais.

Dnevni sportski list AS opisao je atmosferu u prijestonici Španije.

"Madrid, koji obično pobjede reprezentacije slavi na ulicama uz sirene automobila i pjesmu, sada je utihnuo. Dame i gospodo, izgubuili smo magiju", navodi se u tekstu lista AS.

Narednu utakmicu na SP u Brazilu fudbaleri Španije odigraće 18. juna u Rio de Žaneiru protiv Čilea.

Bonus video: