Obala Slonovače poslije preokreta pobijedila Japan

Fudbaleri Obale Slonovače pobijedili su danas poslije preokreta Japan sa 2:1 u prvom kolu Grupe C na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
3 komentar(a)
Obala Slonovače, Foto: Beta/AP
Obala Slonovače, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.06.2014. 03:44h

Fudbaleri Obale Slonovače pobijedili su danas poslije preokreta Japan sa 2:1 u prvom kolu Grupe C na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Japan je poveo golom Keisukea Honde u 16. minutu. Izjednačenje je donio Vilfred Boni u 64. a pobjedu Obali Slonovače obezbijedio je Žervinjo pogotkom u 66. minutu.

Obala Slonovače dijeli prvo mjesto Grupe C sa Kolumbijom, koja je ranije pobijedila Grčku sa 3:0.

Na utakmici u Resifeu se nije dešavalo ništa posebno sve do 16. minuta, kada je Juto Nagamoto pronašao lijepim pasom Hondu, a on je u padu poslao loptu pod prečku za 1:0.

Obala Slonovače je bila favorit, ali nije uspijevala da stvori dobre šanse u prvom poluvremenu, pošto je odbrana Japana uvijek bila na mjestu.

Situacija na terenu se promijenila kada je u 62. minutu u igru ušao "roviti" Didije Drogba, čime je navukao pažnju odbrane i ostavio prostora za svoje saigrače.

To se vidjelo samo dva minuta kasnije, kada je Vilfred Boni glavom izjednačio poslije dodavanja Serža Orijea.

Samo dva minuta kasnije viđena je skoro ista situacija, ali je Orije ovog puta pronašao Žervinja, koji se malo spustio i poslao loptu u gol pored desne stative.

Japan do kraja meča nije uspijevao da stvori izglednu šansu, a Obala Slonovače je odlučila da čuva rezultat i to je uspjela da uradi.

U četvrtak u drugom kolu igraju Kolumbija - Obala Slonovače, a u petak se sastaju Japan i Grčka.

Grupa C

Rezultati

Obala Slonovače - Japan 2:1

Kolumbija - Grčka 3:0

Tabela

1. Kolumbija 1 1 0 0 3:0 3

2. Obala Slonovače 1 1 0 0 2:1 3

3. Japan 1 0 0 1 1:2 0

4. Grčka 1 0 0 1 0:3 0

Bonus video: