Sud odbio tužbu Cvijanovića: Sudiju Jegdića ne interesuju falsifikati

Cvijanovići su tražili 45.000 eura za duševne bolove usljed smrti bliskog lica
255 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Cvijanović, Foto: Luka Zeković
Dejan Cvijanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.06.2014. 15:23h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Danilo Jegdić odbio je tužbeni zahtjev porodice Cvijanović, koja je tužila Klinički centar zbog smrti tek rođenog sina prije četiri godine.

Cvijanovići su tražili 45.000 eura za duševne bolove usljed smrti bliskog lica od KC i ljekara ginekologa Snežane Crnogorac, Mirjane Marković i Snežane Raspopović, ali je Jegdić utvrdio da za to nema osnova, jer Cvijanovići, po njegovom mišljenju, nijesu dokazali da su ti ljekari krivi za smrt jednog od njihovih blizanaca.

Jegdić, u obrazloženju presude, dodaje i da sudu nije prihvatljivo to što Cvijanovići nijesu dozvolili vještačenje medicinske dokumentacije, kao ni razlog koji je naveo otac djeteta Dejan - da ne mogu dozvoliti vještačenje dokumentacije koja je falsifikovana, zbog čega je podnijeta i krivična prijava nadležnom tužiocu.

Cvijanovići su ranije tvrdili da je dijete, nakon rođenja, bilo dobrog zdravstvenog stanja šest dana, da bi nakon toga bilo prebačeno na odjeljenje neonatologije, gdje su mu dijagnostificirani sepsa i meningitis.

Cvijanović je najavio da će se žaliti Višem sudu.

"Tok suđenja i način na koji je Jegdić vodio ovaj postupak, poljuljalo je ionako malo povjerenja koje sam imao prema pravosudnim organima", naveo je Cvijanović.

On je dodao da ne može da shvati da sud neće ni da razmotri mogućnost da je medicinska dokumentacija falsifikovana i pitao da li bi se sudija tako odnosio i da se radi o nekome od njegove uže porodice.

"Ovo je još jedan primjer koliko su građani zaštićeni kada je ljekarski nemar i nestručnost u pitanju. Unazad 15-20 godina nije donijeta nijedna presuda u korist građana, a protiv nestručnog i nesavjesnog rada ljekara i medicinskih ustanova", podsjetio je Cvijanović.

Bonus video: