Kolumbijac priznao da je član kokainske mreže

Kolumbijac Pelaez je istražiteljima navodno objasnio da nije znao kako će droga stići u Albaniju, već da je trebalo da čeka poziv od Albanca koji govori španski...
7 komentar(a)
Kokain Luka Bar, Foto: Uprava carina
Kokain Luka Bar, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 14.06.2014. 14:02h

Cesar Augusto Pelaez, Kolumbijac sa španskim državljanstvom, koji je uhapšen u Albaniji ove sedmice, priznao je istražiteljima da je član mreže koja je švercovala kokain, zaplijenjen u Baru, pišu albanski mediji.

On je navodno objasnio ko ga je kontaktirao u Bogoti, šta je trebalo da uradi u Albaniji, koliko novca je trebalo da primi i kako je trebalo da ga prebaci u Kolumbiju.

"Svrha dolaska u Albaniju, bila je da uzmem izvjesnu količinu novca za tovar droge, koja će doći u kontejneru sa dvostrukim dnom. U Bogoti su me kontaktirale dvije osobe. Sa jednim od njih sam već radio na prebacivanju novca. Rekli su mi da dođem u Albaniju, gdje ću dobiti pravu tranšu novca za drogu koja će stići ovdje. Iznos koji je trebalo da uzmem je od 600.000 do milion eura, a ja sam trebalo da zaradim 200.000 eura ako se sve uspješno završi. Prije nego što sam krenuo, dali su mi telefonski broj koji je trebalo da pozovem preko hotela kada dođem u Albaniju", rekao je navodno Kolumbijac u svom priznanju, navodi portal albeu.com, ne navodeći izvor informacija.

Pelaez je navodno objasnio da nije znao kako će droga stići u Albaniju, već da je trebalo da čeka poziv od Albanca koji govori španski.

Policija sumnja i da su drogu htjeli da istovare u CG >>>

Medojević: Otkriti naručioce droge >>>

"U trenutku kad bi teret stigao, trebalo je da preuzmem novac i obavijestim osobu u Barseloni, koja poznaje rukovodioce banaka u Albaniji. Ta osoba bi došla ovdje i preko tih banaka bi prebacila novac na račune osoba koje su me poslale u Albaniju", rekao je navodno on.

Pelaez je ušao na albansku teritoriju 19. marta i boravio je u četiri različita hotela u Tirani, dok nije uhapšen na aerodromu 9. juna, kada je nemjeravao da sa španskim pasošem napusti Albaniju i krene ka Madridu.

Rekordna količina kokaina zaplijenjena je 3. juna u Luci Bar, kada su crnogorski carinici u tri kontejnera, koja su stigla iz Ekvadora, otkrili 250 kilograma skupocjenog praha.

Crnogorski carinici kokain su otkrili prije nego je kontejner kamionima trebalo da bude prebačen albanskoj kompaniji “Rrapaj komerc”.

Bonus video: