Heleni za prvi prolaz, Pekermana ne brinu povrede

Da li će u duelu Kolumbije i Grčke (danas od 18 časova) prevladati sjajni napad južnoameričkog tima ili poslovično čvrsta odbrana prvaka Starog kontinenta iz 2004. godine?
0 komentar(a)
Kolumbija, Foto: Beta/AP
Kolumbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.06.2014. 12:53h

Da li će u duelu Kolumbije i Grčke (danas od 18 časova) prevladati sjajni napad južnoameričkog tima ili poslovično čvrsta odbrana prvaka Starog kontinenta iz 2004. godine?

Kolumbija je bila apsolutni hit u Konmebol zoni kvalifikacija, a izabarnici Hosea Pekermana su izgubili samo jednu od posljednjih 12 utakmica.

Uz to, u posljednjih 11 duela samo na gostovanju Urugvaju nijesu postigli gol. Ipak, povrede nekoliko sjajnih igrača i prve zvijezde, Radamela Falkaa, izbrisale su Kolumbiju sa liste favorita iz sjenke. Pekerman, doduše, ima sjajan sastav, mada danas neće moći da računa na suspendovanog vezistu Intera Fredija Guarina.

"Mi nijesmo samo tim, mi smo porodica i teško preživljavamo odsustvo Falkaa, Peree i Mjuriela. No, znamo da su oni srcem i dušom uz nas da nas podrže. Mi smo jedinstvena grupa, koja misli samo na dobrobit dresa za koji se bori. A Falkao, pa koji bi tim mogao da preboli da ostane bez takvog napadača", kazao je Pekerman.

Kolumbijci u prvom učešću poslije 16 godina na Mundijalu imaju ogromnu podršku tamošnje javnososti, čak i od najpoznatijih manekenki te zemlje, koje su se razgolićene slikale za magazin „Soho”, sa fudbalskim legendama Karlosom Valderamom, Faustinom Aspriljom...

Grčka se baraža u kvalifikacijama domogla sa svega četiri primljena gola u deset utakmica, a onda je u dvomeču bila bolja od Rumunije (3:1, 1:1).

"U pripemnom periodu ekipa je iz utakmice u utakmicu djelovala sve bolje i još samo nijesam zadovoljan realizacijom prilika iz kontre. Nadam se da će i to doći na svoje mjesto", naglasio je selektor Helena, Fernando Santoš.

Grčka u dva prethodna učešća na SP nije prošla grupu.

Bonus video: