Derbi na oranici u Manausu

Engleski mediji s lica mjesta iz Manausa javljaju poražavajuću imformaciju - redari na stadionu čak koriste zeleni sprej kako bi teren ljepše izgledao do početka utakmice
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2014. 10:08h

Manje od 24 časa pred početak derbija grupe C teren na stadionu „Arena da Amazonija” ličio je na oranicu, pa je najava utakmice između Engleske i Italije prilično „uništena” prije nego je duel u Manausu i počeo.

Kako god, pitanje je kome će takva trava u Manausu odgovarati kome neće, ali svijet jedva čeka da upozna djelimično novi sastav Engleske sa Adamom Lalanom, Rahimom Sterlingom, Danijelom Staridžom, Lejtonom Bejnsom, Džordanom Hendersonom, dok šansu čeka i mladi as iz Evertona Ros Barkli, te rovito krilo Arsenala Aleks Okslejd-Čembrlen...

„Miror”: Teren prskaju sprejom zbog estetike

Engleski mediji s lica mjesta iz Manausa javljaju poražavajuću imformaciju - redari na stadionu čak koriste zeleni sprej kako bi teren ljepše izgledao do početka utakmice.

„I svlačionica u kojoj će se nalaziti Italijani je u boljem stanju. Većina potrebnih objekata nije završena, čak nema ni ograde oko terena sa svih strana”, navodi „Dejli miror”.

Ni igračima nije svejedno.

"Iskreno ne znam šta da očekujemo. Pričali su nam da ćemo morati da se borimo i protiv vlažnosti vazduha, ali pripremali smo se za to prethodnih sedmica. Nismo navikli na takve uslove, ali ne možemo da utičemo", rekao je Gari Kejhil.

Tri jaka tima za dva mjesta

U grupi u kojoj ništa nije izvjesno Italijani i Albion moraju da jure svaki mogući bod, jer kada je suparnik Urugvaj (pa i Kostarika) jasno je da će jedna od ove tri jake reprezentacije na kraju grupne faze morati da ide kući. Samim tim, Mundijal će morati da proglasi neuspješnim.

Engleskoj gotovo svi daju najmanje šanse u konkurenciji „azura” i „urusa”, ali Vejn Runi vidi šansu.

"Ovo je najbolji tim s kojim sam radio od kada sam u reprezentaciji. Jedva čekam da turnir počne, radujem se utakmicama i očekujem velike stvari od moje ekipe", rekao je Runi u najavi okršaja sa „azurima”.

Kod Engleza je manje-više sve jasno oko prve postave - na golu je Džo Hart, odbranu čine Glen Džonson, Kejhil, Fil Jagilka i Lejton Bejns, tandem zadnjih veznih je Stiven Džerard-Henderson, trio ispred njih Runi, Dani Velbek i Sterling (ili Lalana), dok je Staridž najistureniji.

"Uzdam se u Runija i njegovu klasu koja ovom timu može da bude veliko olakšanje", jasan je bivši selektor Engleske Glen Hodl.

Otpao De Šiljo, Paleta i Darmijan starteri

Italijani su se dvije noći pred duel u Manausu (meč počinje večeras u ponoć) suočili sa povredom Matije de Šilja u kojem je selektor Ćezare Prandeli imao rješenje na poziciji desnog beka.

Bez njega, Prandeli je morao da pretumba odbranu. Tako će desnog beka igrati Matija Darmijan, štoperi će biti Andrea Barzalji i Gabrijel Paleta, a lijevi bek Đorđo Kjelini. U napadu se očekuje usamljeni Mario Baloteli, a iza njega Antonio Kandreva i Klaudio Markizio.

"Prva utakmica na velikom takmičenju je uvijek specifična, jer ekipe moraju da se navikavaju na više faktora. Manaus se bitno razlikuje od ostalih gradova domaćina, ali na to ne smijemo da se obaziremo. Ovo je Mundijal, motiv nam nije potreban i okrećemo se onom što najbolje znamo - igranju utakmica", istakao je Prandeli.

Galerija

Bonus video: