Ćorluka: Dajte Brazilcima trofej, pa da svi idemo kući

"Svi koji su gledali utakmicu vidjeli su da jedanaesterac nije postojao, a to je bio ključni trenutak utakmice", kazao je Ćorluka
55 komentar(a)
Vedran Ćorluka, Foto: Beta/AP
Vedran Ćorluka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2014. 15:04h

Hrvatski fudbaler Vedran Ćorluka kazao je danas da je, poslije suđenja na prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, jasno da niko neće moći da pobijedi Brazil.

"Nakon ove utakmice bi najbolje bilo da se Brazilcima odmah uruči trofej svjetskog prvaka, pa da mi svi ostali možemo kući", kazao je Ćorluka.

Hrvatska je sinoć, na otvaranju Svjetskog šampionata, izgubila od Brazila sa 3:1.

Ćorluka je teško prihvatio poraz kome je doprinio i sumnjiv penal koji je za Brazilce u 70. minutu odsvirao japanski sudija Juiči Nišimura.

"Ovo stvarno nema smisla, sada je jasno da niko neće pobijediti Brazil na ovom takmičenju. Svi koji su gledali utakmicu vidjeli su da jedanaesterac nije postojao, a to je bio ključni trenutak utakmice. Lovren je dodirnuo Freda, ali ga nije povukao ili odgurnuo, a sudija je jedva dočekao da svira penal", kazao je Ćorluka, prenosi Hina.

On je japanskom sudiji zamjerio i na komunikaciji s igračima.

"Upravo je nevjerovatno da je on sve vrijeme s igračima komunicirao na japanskom. Meni je zapravo nepojmljivo da prvu utakmicu prvenstva sudi čovjek koji ne govori engleski ili bilo koji drugi međunarodni jezik", kazao je Ćorluka.

Hrvatska 19. juna igra utakmicu 2. kola Grupe A u Manausu protiv Kameruna, koji se danas sastaje sa Meksikom.

Bonus video: