Prva međunarodna kriket utakmica u Crnoj Gori

Kriket je počeo da se igra u Engleskoj u XV i XVI vijeku, kao i većina travnatih sportova, prvi tereni na kojima su odigrane utakmice po osnovnim pravilima igre i danas postoje u Britaniji
66 pregleda 0 komentar(a)
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.06.2014. 13:46h

Prva međunarodna kriket utakmica u Crnoj Gori biće odigrana sjutra, sa početkom u 13.00 sati, na Jazu, a rivali će biti selekcija Porto Montenegra i velški tim Karmel, koji populariše ovaj sport u svijetu, saopšteno je iz Porto Motnenegra.

"Kriket je počeo da se igra u Engleskoj u XV i XVI vijeku, kao i većina travnatih sportova, prvi tereni na kojima su odigrane utakmice po osnovnim pravilima igre i danas postoje u Britaniji. Stadion Marlboro kriket graund (MCC) za ovaj sport predstavlja isto što i stadion Vembli za fudbal", kazali su u tok kompaniji.

Najpoznatiji meč sa najdužom tradicijom je čuveni The Ashes, koji se tradicionalno igra između Engleske i Australije, a koji čini serijal takmičenja svake godine od 1866. godine. Zbog dužine igre, tokom kriketa prave se pauze za ručak i čaj, a karakteriše ga i bogata terminologija izraza.

Bonus video: