Markus Merk: Suđenje na SP je sramotno

"To je Svjetsko prvenstvo, prvi meč na velikom takmičenju, Nišimura nije trebalo da sudi tu utakmicu. On je najmanje kriv, dobar je čovjek", rekao je Merk
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2014. 13:24h

Bivši fudbalski arbitar Njemac Markus Merk rekao je danas da je suđenje na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske bilo "sramotno" i dodao da

Japanac Juiči Nišimura nije trebalo da dijeli pravdu na utakmici od velike važnosti.

"To je Svjetsko prvenstvo, prvi meč na velikom takmičenju, Nišimura nije trebalo da sudi tu utakmicu. On je najmanje kriv, dobar je čovjek. Po svim mjerilima on i treba da sudi na Mundijalu, ali ne i na prvoj utakmici. Ovdje treba kritikovati Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA) i njenu komisiju", rekao je Merk, a prenose njemački mediji.

On je dodao da ne može da se sjeti arbitra koji je poslije svog posljednjeg zvižduka na utakmici "pobjegao" u svlačionicu.

"Mislim da je njegov gest po završetku meča nedostatak iskustva na velikim događajima", dodao je Merk.

Njemački sudija rekao je da mu je žao što je Hrvatska izgubila zbog direktne sudijske odluke.

"Žao mi je Hrvatske... Bili su fantastični, odigrali su sjajan meč na početku šampionata. Diskutabilna odluka sudije je riješila pitanje je direktno riješila pitanje pobjednika", rekao je Merk.

Brazil je sinoć u prvom meču Svjetskog prvesntva u Sao Paolu pobijedio Hrvatsku sa 3:1, a sudija Nišimura je u 70. minutu pri rezultatu 1:1 dosudio diskutabilan jednaesterac za "karioke" poslije duela Dejana Lovrena i Freda.

Bonus video: