U Podgorici i Rožajama rasvijetljeno pet krađa

Rožajski policajci rasvijetili su tri krivična djela - oduzimanje vozila, teška krađa i teška krađa u pokušaju
0 komentar(a)
Lopov, Krađa, Foto: Shutterstock
Lopov, Krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2014. 11:44h

Policija je rasvijetila pet imovinskih delikata, počinjenih u Rožajama i Podgorici, za koja je osumnjičeno šest lica od kojih su na licu mjesta zatekli i uhapsili troje.

Naime, rožajski policajci rasvijetili su tri krivična djela - oduzimanje vozila, teška krađa i teška krađa u pokušaju, a zbog sumnje da su ih počinili, uhapsili A.M. (18), N.Š. (17) i D.H. (14) iz Rožaja, dok se za M.M. (16), takođe iz Rožaja, traga.

"Osnovano se sumnja da su N.Š, A.M, D.H. i M.M, u noći između 7. i 8. juna ove godine, u Rožajama ukrali putničko motorno vozilo "VW Golf II", vlasništvo A.Š. iz Rožaja. Oni su se potom ovim vozilom odvezli u Budvu, gdje su ga ostavili na jednom parkingu budući da su ispraznili rezervoar, a potom su ukrali drugo vozilo, takođe "VW Golf II", vlasništvo Z.M. iz Užica u Srbiji. Njih četvorica su se potom, sumnja se, drugim ukradenim vozilom dovezla do Rožaja", saopšteno je iz Uprave policije.

A.M. i N.Š. su, kako se sumnja, ukradeno vozilo, vlasništvo državljanina Srbije, koristili prilikom izvršenja krivičnog djela teška krađa u pokušaju, počinjenog 10. juna 2014. godine, kada su pokušali da obiju porodičnu kuću N.K. u Rožajama, u čemu ih je zatekla policija. Nakon toga, su pokušali da pobjegnu, ali ih je policija sustigla i uhapsila.

Osumnjičeni N.Š, A.M. i D.H. su, uz krivične prijave, privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Rožajama. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i M.M. za kojim se traga.

Policija u Podgorici rasvijetlili je dva krivična djela iz ove oblasti – tešku krađu i tešku krađu u pokušaju.

Uhapšen je S.M. (24), rođen u Njemačkopj, nastanjen u Kosovskoj Mitrovici, zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

"Sumnja se da je S.M, 31. maja oko 23,45 časova, prišao M.M iz Podgorice u ulici Bratstva i jedinstva i pitao je koliko je sati. Kada je ona pogledala na sat, S.M. je, kako se sumnja, iskoristio taj momenat da joj istrgne zlatni lanac sa vrata, a potom je pobjegao", saopšteno je iz Uprave policije.

On je 4. juna uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv B.P. (31) iz Podgorice.

"On je osumnjičen da je počinio tešku krađu u pokušaju jer je 15. maja oko 15,30 časova, pokušao da obije vrata vozila "VW Golf", koje je bilo parkirano iza objekta Kliničkog centra u Podgorici, u čemu je spriječen od strane policijskog službenika. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu predat tužiocu na dalju nadležnost", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: