Ljuljaške za djecu sa posebnim potrebama uništene nakon samo 15 dana

U „Zelenilu” tvrde da će pokušati sve kako bi popravili barem jednu ljuljašku, vrijednu 1.500 eura
84 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2014. 07:10h

Vandali su u noći između utorka i srijede polomili obje ljuljaške za djecu sa posebnim potrebama, koje su samo prije petnaestak dana postavljene u parku na Kruševcu, u Podgorici.

Izvršna direktorica preduzeća “Zelenilo” Radmila Vujošević kazala je da je šteta velika, istakavši da će pokušati da nabave rezervne djelove, kako bi popravili ljuljaške vrijedne po 1.500 eura:

“Ljuljaške su gotovo potpuno uništene, a djelove koji su ostali cijeli smo pokupili i odnijeli u radionicu. Pokušaćemo da nabavimo rezervne djelove, koji su skupi jer se radi o specijalnim materijalima, i da nekako popravimo obje ljuljaške, ili makar jednu. Ne znamo koliko je vremena potrebno da popravimo ljuljaške, ali daćemo sve od sebe da djeca mogu ponovo da ih koriste”.

Ona je naglasila da niko u “Zelenilu” ne može da vjeruje šta se desilo, ni kakav je interes da se polome ljuljaške:

“Ako je to neko uradio zbog nekoliko eura koliko će zaraditi od prodaje metala, onda je ovaj vandalski čin još teži”.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja osudili su vandalski čin u kojem su uništene ljuljaške namijenjene djeci u kolicima.

“Pokazalo se da postoje oni koji nijesu spremni da podrže aktivnosti kojima se želi učiniti lakšim život osobama sa invaliditetom”, saopštili su iz Ministarstva, pozvavši nadležne da počinioce identifikuju i izvedu pred lice pravde. Smatraju da je pomenuti čin dokaz da je “ljudska prepreka najveća sa kojom se ove osobe suočavaju”.

Galerija

Bonus video: