„La Roha” napada kengure

Čileanci su u prosjeku najniža reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, Australijanci među najvišima.
0 komentar(a)
Australija, Foto: Beta/AP
Australija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2014. 09:01h

Za fudbalske stručnjake Čile je toliko opasan i nepredvidiv tim koji ima snagu da čak i pokvari planove Špancima i Holanđanima u grupi B.

„La Roha” je, dakle, potencijalna nagazna mina za favorite u Brazilu, ali prvo treba da se dokaže kakva je u situaciji kada je ona ta koja treba da napadne - prvi meč na Mundijalu Čileanci igraju večeras u ponoć, a protivnik je Australija.

Šanse tima koji predvodi Argentinac Horhe Sampaoli zavisiće i od Artura Vidala. Ako lider ove ekipe bude spreman za 90 minuta (po svim najavama, biće na terenu od starta), uz pomoć neugodnog napadača Eduarda Vargasa, te Aleksisa Sančesa, Horhea Valdivije i ostalih, Čile bi protiv „kengura” zaista trebalo da trijumfom otvori turnir.

"Napašćemo protivnika od 1. minuta. Cilj nam je da „ugušimo” Australiju. Vidjećemo da li će nam Australijanci omogućiti to ili ne, ali mislim da se mi pitamo", rekao je vezista Čilea Marselo Dijas.

Čileanci su u prosjeku najniža reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, Australijanci među najvišima.

"Vazdušni duel je nešto što moramo da svedemo na minimum i da spustimo loptu na zemlju. To je naša šansa, i moramo da se čuvamo Tima Kejhila", podvlači defanzivac Južnoamerikanaca Gonsalo Hara.

Čile je na prošlom Mundijalu zaustavljen u osmini finala, kada je prejak bio Brazil (3:0), dok su Australijanci samo jednom u ukupno četiri učešća na svjetskim prvenstvima došli do nokaut faze. Bilo je to 2006. kada ih je u osmini finala eliminisala Italija, kasnije prvak svijeta. Od te 2006. Australija je stalno bila dio svjetskih prvenstava.

"Odgovara nam uloga autsajdera koju uvijek imamo. Možda je naša ekipa za mnoge nepoznanica, ali nekoliko mladića koji igraju sa mnom su zaista sjajni. Ali, vjerujem da će se nakon ovog Mundijala čuti za njih", istakao je Kejhil, koji predvodi najslabije rangiranu ekipu na FIFA rang-listi koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: