Nesta: Brazil šampion, Španija najveće razočarenje

"Brazil Ima najbolji tim na svijetu i igraju kod kuće. Ne vidim nikog osim njih kao pobjednike Svjetskog kupa", rekao je Nesta.
0 komentar(a)
Nesta, Foto: Reuters
Nesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2014. 17:07h

Bivši italijanski fudbaler Alesandro Nesta rekao je danas da vjeruje da će Brazil osvojiti titulu svjetskog šampiona, a da će reprezentacija Španije biti najveće razočarenje Mundijala.

"Nije lako prognozirati pobjednika, ali ovog puta stvarno vjerujem da će to biti Brazil. Imaju najbolji tim na svijetu i igraju kod kuće. Ne vidim nikog osim njih kao pobjednike Svjetskog kupa", rekao je Nesta.

"Portugal, Argentina, Italija i Njemačka uvijek predstavljaju prijetnju, ali domaćin će diktirati tempo", dodao je Nesta.

On je kazao da aktuelnom šampionu, reprezentaciji Španije, neće biti lak posao u Grupi sa Holandijom i Čileom.

"Španiju čeka težak posao. Mislim da neće biti previše motivisani, koliko god to zvučalo cudno. Sve su već uradili, osvojili. Mislim da će biti najveće razočarenje na SP", kazao je Nesta za italijanske medije.

On je prognozirao i da će Portugalac Kristijano Ronaldo osvojiti Zlatnu kopačku.

"A ko bi drugi mogao da osvoji? Veliki sam Ronaldov fan, on je svjetska klasa, niko ne može da ga zaustavi. Da, tu su i Lionel Mesi i Nejmar, ali vjerujem da će Ronaldo biti najbolji", rekao je Nesta.

Nesta je kao moguće iznenađenje na turniru naveo Belgiju.

"Ako odigraju kao tim, imaju šanse da impresioniraju u Brazilu", dodao je Nesta.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu počinje danas utakmicom između Brazila i Hrvatske.

Bonus video: