Igor Popović novi šef policije u Kotoru

Popović će u Kotoru preuzeti i "vruć krompir" jer u susret ljetnoj sezoni očekuje ga dosta posla
671 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2014. 14:48h

Dugogodišnji šef kotorske policije Zoran Brđanin više neće pokrivati tu funkciju u policijskoj hijerarhiji, već je na njegovo mjesto postavljen Igor Popović, nekadašnji šef obezbjeđenja Igora Lukšića.

Takvu odluku donio je direktor UP Slavko Stojanović, a Brđaninu i Popoviću to je saopštio na današnjem zajedničkom sastanku.

Brđanin je već pet godina pokrivao mjesto šefa Odjeljenja bezbjednosti Kotor, a u UP će naknadno donijeti odluku koju će poziciju pokrivati u toj službi.

"Vijesti" saznaju da je ova kadrovska kombinatorika dogovorena na liniji Stojanović - Raško Konjević, a da mu nije sigurna pozicija u Kotoru bilo je jasno prije dva mjeseca kada je iz nejasnih razloga blokiran njegov odlazak u studijsku posjetu SAD-u iako je lično dobio poziv od bezbjednjaka iz te zemlje.

Brđanin je trenutno jedini pripadnik MUP-a sa diplomom čuvene FBI Nacionalne akademije na kojoj je diplomirao 2012. godine. On je i diplomirani oficir policije, a nakon okončanja Policijske akademije tokom 12 godina službe prošao je sve policijske poslove od pripravnika, pomoćnika komandira, zamjenika komandira, komandira, pa sve do načelnika kotorske policije.

Njegov nasljednik u Kotoru je radio u SAJ-u, a potom je bio u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata gdje je pokrivao mjesto šefa za inostrane štićene ličnosti. Kada je Igor Lukšić bio premijer Igor Popović je bio zadužen za njegovo obezbjeđenje. Nakon Lukšićeve smjene i njegov šef obezbjeđenja je skinut sa liste i duže je bio neraspoređen u službi.

Popović će u Kotoru preuzeti i "vruć krompir" jer u susret ljetnoj sezoni očekuje ga dosta posla, a posebno zbog činjenice da u tom primorskom gradu djeluju najmanje dva jaka kriminalna klana.

Galerija

Bonus video: