Underhill fest: Danas uručenje nagrada

Žiri u sastavu Mirko Matović, Rajko Petrović i Robert Tomić Zuber odlučiće ko će odnijeti nagradu “Malslačak” u regionalnoj i međunarodnoj konkurenciji
0 komentar(a)
Underhill fest, Foto: Underhillfest.me
Underhill fest, Foto: Underhillfest.me
Ažurirano: 12.06.2014. 13:43h

Proglašenje pobjednika petog Telekom Underhill Festa biće održano večeras u 19 i 30 u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.

Žiri u sastavu Mirko Matović, Rajko Petrović i Robert Tomić Zuber odlučiće ko će odnijeti nagradu “Malslačak” u regionalnoj i međunarodnoj konkurenciji, a publika će izabrati svog favorita.

Nakon uručenja nagrada, u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” u 20 sati biće prikazan film “Priče koje kazujemo” Sare Poli, a u 22 sata biće prikazano ostavarenje “Neka beskrajna sloboda” Marije Perović. Filmovi koji će biti prikazani su iz vantakmičarske selekcije.

“Priče koje kazujemo”, za koji scenario i režiju potpisuje Sara Poli, je priča u kojoj autorka razotkriva paradokse i u njihovoj pozadini suštinu porodice: komplikovanu, toplu, zbrkanu i ispunjenu ljubavlju. U ovom nadahnutom filmu koji nadilazi žanrovske granice autorka nominovana za Oskara otkriva da istina zavisi od onoga ko je govori. Sara Poli u ulozi rediteljke i detektivke istražuje tajne porodice pripovjedača.

“Neka beskrajna sloboda” rediteljke Marije Perović, koja sa Sanjom Garić potpisuje scenari, je priča o koreoperformansu - ples je gest i pokret. Mladi glumci su pokretom i plesom oslobađali i pokazivali svoje emocije, nesigurnost, strahove, osjećaj i potrebu za bliskošću, i pokušali da prevaziđu nedostatak komunikacije. Da li je “neka beskrajna sloboda“ kreirala posebnu bliskost između učesnika performansa? Povod, obilježavanje Dana plesa, kroz animacioni i nevidljivi plesni teatar, važan je za montažno finale filma, ali glavni motiv je postala neverbalna priča o oslobađanju emocija.

Bonus video: