Šaranovićeva imovina sada pripada Prvoj banci

Banka je uzalud pokušavala da proda atraktivni zemljišni kompleks od gotovo 9.000 kvadrata
176 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2014. 16:13h

Kontroverzni biznismen iz Danilovgrada Slobodan Šaranović, i definitivno je ostao bez nekadašnjeg Titeksovog odmarališta u Bečićima.

Vrijedna imovina sada oronulog kompleksa, odnedavno je uknjižena na Prvu banku koju kontroliše Aco Đukanović, nakon što Danilovgrađanin nije vratio kredit od 6.500.000 eura.

Odmaralište, koje je godinama služilo za odmor radnika nekadašnjeg podgoričkog tekstilnog giganta, godinama unazad - od kada je prešlo u ruke Šaranovićeve kompanije (Slobšar & Cok), ostavljeno je zubu vremena i praktično služi kao smještaj brojnim beskućnicima.

Banka premijerovog brata, nakon aktiviranja hipoteke, uzalud je u proteklih godinu i po pokušavala da proda atraktivni zemljišni kompleks od gotovo 9.000 kvadrata naspram hotela “Splendid”, na Jadranskoj magistrali.

Ta imovina sada je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine i definitivno uknjižena na Prvu banku.

Dom beskućnika: Bivše Titeksovo odmaralište; Foto: Vuk Lajović

Šaranović je upravo na osnovu milionskog kredita iz te banke, uspio 2007. godine da kupi nekadašnje Titexovo odmaralište, u namjeri da započne sa hotelskim biznisom.

To je samo jedna u nizu atraktivnih parcela koja je na ime neispunjavanja kreditnih obaveza, završila u ruke Prve benke.

Kompanija “Slobšar & Cok”, dugo unazad bila je jedna od onih sa najvećim dugovanjima i čiji račun je bio blokiran čak na 8.467.566,64 eura.

Kako se navodi u katastarskoj evidencji Uprave za nekretnine , firma “Slobšar & Cok”, uknjižena je kao vlasnik katastarske parcele 510 KO Bečići, ukupne površine 8.699 kvadrata, na kojoj se nalazi 20-ak montažnih kućica, površine 862 kvadrata.

Šaranović je nedavno optužen za umiješanost u organizaciju ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

Njemu i Nikšićaninu Ratku Koljenšiću, nedavno je podgorički Viši sud produžio pritvor zbog sumnje da su organizovali i podstrekli na ubistvo.

Šaranović je nakon ubistava svoga brata Branislava 2009. u Beogradu, javno objavio da će dati milion eura ubicama, ako mu odaju ko je naručio likvidaciju.

U optužnici, između ostalog, piše da su Miloš Delibašić, Šaranović, Koljenšić i Miloš Vojnović sa umišljajem, iz koristoljublja i bezobzirne osvete ubili Bojovića.

Stoji da je Šaranović vjerovao da je Nikolin brat, Luka Bojović vođa Zemunskog klana, naručio ubistvo njegovog brata Slobodana.

U namjeri da se osveti, Šaranović je, kako piše, podstrekao Delibašića da organizuju ubistvo. Napravili su plan sa više osoba i podstrekli lice zvano P. B. (Pit Bul) da za novčanu naknadu od 15.000 do 20.000 eura izvrši ubistvo.

Navodi se da je na dan ubistva, Koljenšić pokazao ubici mjesto na kome je najpogodnije da likvidiraju Bojovića.

P. B. je ispalio 15 projektila u glavu i tijelo Bojovića.

Galerija

Bonus video: