Anonimusi ili nove zvijezde?

„Medijaset” vjeruje u Japance Učidu i Okazakija, Rusa Kokorina, Holanđane Janmata, Martins Indija i Klasija, golmana Ospinu..
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2014. 10:29h

Njihova imena se nalaze u notesima brojnih menadžera, lovaca na talente koji su već zauzeli pozicije u Brazilu i čekaju start Mundijala.

Italijanski „Medijaset” je sastavio listu igrača na koje treba obratiti posebnu pažnju na Svjetskom prvenstvu i koji prijete da od fudbalskih anonimusa prerastu u zvijezde postmundijalske borbe na tržištu.

Naravno, većina od ovih igrača baš i nisu anonimusi u svjetskim krugovima, ali su u sjenci zvijezda...

David Ospina (golman, Kolumbija) - ima 25 godina, a već šest je član Nice. Iako je i dalje mlad, riječ je o iskusnom golmanu koji je atipični Kolumbijac. „Anti Igita”, napisao je „Medijaset” i dodao da je Ospina siguran golman koji ne teži akrobacijama.

Acuto Učida (desni bek, Japan) - Učida igra u Šalkeu, godinama je jedan od boljih desnih bekova u Njemačkoj. Međutim, sklon je povredama koje su ga prethodne tri godine često udaljavale od terena. Ima 26 godina, kvaliteti su mu brzina i odlična tehnika. „Ako premosti zdravstvene probleme, biće potencijalno iznenađenje Mundijala”, navodi „Medijaset”.

Dijego Rejes (štoper, Meksiko) - mladi 21-godišnji fudbaler je prošle godine plaćen sedam miliona eura od strane Porta. Ovu sezonu je odigrao u B timu portugalskog kluba. Može da igra i na poziciji zadnjeg veznog, baš kao njegov mnogo iskusniji zemljak Rafael Markes.

Bruno Martins Indi (štoper, Holandija) - rođeni Portugalac spada u grupu igrača koji tek treba da se dokažu. Fizički je moćan, često djeluje zastrašujuće u duelima, baš kao i prije nekoliko dana kada je na treningu nasrnuo na saigrača Arjena Robena.

Rikardo Rodriges (lijevi bek, Švajcarska) - moderni bek kojeg već traže velikani poput Real Madrida i Intera. Dugokosi Rodriges (otac mu je Španac, majka Čileanka) ima dugačak korak, razornu ljevicu, a već se dokazao u Volfsburgu - ove sezone je dao pet golova i upisao devet asistencija.

Šinđi Okazaki (vezni red, Japan) - u Brazil je došao nakon najbolje sezone u karijeri u kojoj je za Majnc dao 15 golova, više od na primjer Marka Rojsa (a samo jedan manje od Roberta Levandovskog). Može da bude polušpic, desno krilo, a njegov uticaj na igru Japana umnogome će zavisi od ambicija selektora Alberta Zakeronija, jer Okazakiju odgovara napadački stil fudbala.

Čarls Aranguis (vezni red, Čile) - 25-godišnjak koji je na platnom spisku Udinezea zasada nema karijeru kakva mu je predviđena. Ali, Mundijal može da ga lansira, iako ne spada u igrače koji potezom mame uzdahe - kvaliteti su mu energija, sjajno kretanje i tačan pas.

Džordi Klasi (vezni red, Holandija) - možda i naredno pojačanje Mančester junajteda. Luj van Gal ga jako cijeni, imao je prilike da ga prati u Fejnordu i u njemu vidi čovjeka od povjerenja. „Taktički odličan, defanziva mu je jača strana, ali tehnika baš i nije”, ističe „Medijaset”.

Džeferson Montero (vezni red, Ekvador) - krilo koje obažava da, poput Arjena Robena, napada odbranu protivnika kroz sredinu. Bio je ponajbolji pojedinac u nedavno odigranom pripremnom meču sa Engleskom. Nadimak „turbina” govori dovoljno o Monteru, koji je adut Ekvadoraca u kontranapadima.

Vinsent Abubakar (napad, Kamerun) - imao je fenomenalnu sezonu u Lorijenu (16 golova), koliko je dao i Edinson Kavani u Pari Sen Žermenu. Ima mnogo prostora za napredak u oba pravca na terenu, ali ga kao i sve Afrikance krasi fizička snaga. „Klasičan je model afričkih napadača iz 90-ih godina prošlog vijeka - Jeboe, Jekinija i Amokačija”, piše „Medijaset”.

Aleksandar Kokorin (napad, Rusija) - vratio se u moskovski Dinamo iz Anžija i praktično spasao karijeru. Nije poznat kao tipičan golgeter, ali je tip napadača kakav voli Fabio Kapelo, jer u svakom trenutku napada prostor.

Bonus video: