Niko Kovač: Nećemo parkirati autobus

"Tražićemo svoje prilike, sve smo složili. Vidjeli smo brojne snimke i budemo li se držali dogovora, sigurno ćemo imati šansu za gol", rekao je Kovač
19 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Reuters
Niko Kovač, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2014. 16:32h

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Niko Kovač rekao je danas da je njegova ekipa spremna za duel protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva i dodao da se neće braniti i izaći na teren s bijelom zastavom.

"Smatram da smo igračima dali sve što smo mogli po pitanju analiza. Napravili smo maksimum i sada je sve na njima. Na završnom treningu ćemo se koncentrisati na sebe, nećemo više mnogo o Brazilu, i nadam se da će igrači biti raspoloženi u prvoj utakmici", rekao je Kovač, prenijela je Hina.

Zbog povrede Danijela Pranjića, na lijevom beku će igrati šime Vrsaljko.

"Momci igraju u vrhunskim klubovima i moći će sve to da primene na terenu. Budemo li funkcionisali u bloku, poševši od napadača, biće dobro. Držaću se provjerenih sastava i nećemo parkirati autobus pred naš gol, ali sigurno je da će nas Brazil stisnuti u određeno vrijeme. Međutim, mi imamo kvalitetne igrače i pokušaćemo da dođemo do posjeda lopte", dodao je Kovač.

Brazil je izgubio samo jednu u posljednjih 16 utakmica i ne prima previše golova.

"Tražićemo svoje prilike, sve smo složili. Vidjeli smo brojne snimke i budemo li se držali dogovora, sigurno ćemo imati šansu za gol", rekao je Kovač.

Kovač je kazao da je Brazil domaćin i veliki favorit, a da je Hrvatska došla da odigra najbolje što može.

"Vidi se da su igrači željni ove utakmice, na treningu se ide čvrsto i oštro, svi su profesionalci i zele da igraju. Optimisti smo, ne idemo u Sao Paulo s bijelom zastavom", rekao je selektor Hrvatske.

Bonus video: