Roben: Ponosan na 2010, uzbuđen zbog Brazila

"U Južnoj Africi sam imao sjajan turnir. Ostalo je veliko razočaranje pošto smo izgubili u finalu, ali sam ponosan na ono što smo tada postigli", rekao je Roben za sajt FIFA
0 komentar(a)
Arjen Roben, Holandija, Foto: Reuters
Arjen Roben, Holandija, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2014. 15:30h

Holandski fudbaler Arjen Roben rekao je da je ponosan na ono što je njegova reprezentacija uradila 2010. godine u Južnoj Africi, ali i da jedva čeka da počne Mundijal u Brazilu.

"U Južnoj Africi sam imao sjajan turnir. Ostalo je veliko razočaranje pošto smo izgubili u finalu, ali sam ponosan na ono što smo tada postigli", rekao je Roben za sajt FIFA.

"Svjetsko prvenstvo je uvijek nešto posebno i veoma sam uzbuđen jer se ovo igra baš u Brazilu. Brazil je jedna od najvećih fudbalskih zemalja na svijetu, možda i najveća, tako da je fantastično što se organizuje baš ovdje", dodao je Roben.

Javnost u Holandiji je prethodnih nedjelja kritikovala selektora Luja van Gala zbog promjene taktike 4-3-3 u formaciju 5-3-2.

"Odigrali smo tri utakmice u novoj formaciji. Niko od naših protivnika (Ekvador, Vels i Gana) nije stvorio puno prilika i zato sam uvjeren da je to najbolji način igre u ovom trenutku", kazao je Roben.

Bonus video: