Kovač ostao bez Močinića, Badelju poziv

Mladi vezista Rijeke na jednom od posljednjih treninga povrijedio zglob, pa je Mundijal za njega završen prije nego je i počeo
0 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2014. 08:03h

Dan pred start Mundijala i meč sa Brazilom Hrvatska ima problem - zbog povrede je otpao mladi vezista Rijeke Ivan Močinić.

On je na jednom od posljednjih treninga povrijedio zglob, pa je selektor Niko Kovač odlučio da pozove Milana Badelja, igrača Hamburgera.

Badelj je prije desetak dana takođe bio otpao zbog povrede, ali Kovač izgleda nije imao alternativu, jer se vezista njemačkog bundesligaša polako oporavlja.

"Razgovarao sam sa Močinićem. Povrijedio je isti zglob kao ranije, potrebno je oko dvije, tri sedmice oporavka i mi moramo da gledamo interes reprezentacije, ali i momka i njegovog kluba. Zato ga šaljemo kući. Što se Badelja tiče, poslali smo Fifi dokumentaciju za ovu povredu i ako odobri, on će nam se pridružiti", rekao je Kovač.

Prema pravilima, reprezentacija ima pravo da zamijeni povrijeđenog igrača najkasnije 24 časa pred početak prve utakmice na Mundijalu.