Talenat iznad hendikepa

Gosti večeri bili su pjesnikinja Gordana Sarić, Jelena Vilotijević i Kulturno-kreativni centar „Akord“
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 10:30h

Udruženje paraplegičara iz Nikšića organizovalo je kulturno-umjetnički program pod nazivom „Veče poezije, pjesme i plesa“.

„Ovo je prvi put da se osobe sa invaliditetom predstave na ovakav način. Mislim da ovo veče nije značajno samo za nas već i za grad uopšte i treba što više organizovati ovakvih manifestacija“, kazala je Branka Škuletić, predsjednica Udruženja.

Ona je istakla da u Udruženju ima dosta talentovanih i kreativnih ljudi, a preksinoć su se nikšićkoj publici predstavili Stanica Perošević, pjesnikinja koja je do sada objavila tri zbirke, a četvrta je u pripremi, Milica Mićović koja piše pjesme u desetercu a jednu od njih je otpjevao guslar Milorad Mišo Vujović, dok je Nada Begović, koja se prvi put javno predstavila, otpjevala dvije pjesme. U programu je učestvovao i član barske podružnice Udruženja paraplegičara pjesnik Božidar Nikolić, koji je i osnivač pomenutog udruženja.

Gosti večeri bili su pjesnikinja Gordana Sarić, Jelena Vilotijević i Kulturno-kreativni centar „Akord“.

„Nećemo stati na ovome i sa ’Akordom’, čiji rad je za svaku pohvalu, namjeravamo da uradimo jedan veći projekat kako bi obišli sve crnogorske gradove. Zahvaljujem se i Centru za kulturu i lokalnoj upravi koji su uz nas“, kazala je predsjednica Udruženja osnovanog 2003. godine.

Bonus video: