Ženski kata tim brani srebro na Univerzitetskom prvenstvu u Baru

Do sada se Studentskom sportskom savezu Crne Gore, koji je organizator ovog takmičenja, prijavilo 47 nacionalnih univerzitetskih reprezentacija sa svih kontinenata.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 09:55h

U Baru će se od 18. do 22. juna održati 9. Svjetsko univerzitetsko karate prvenstvo. Do sada se Studentskom sportskom savezu Crne Gore, koji je organizator ovog takmičenja, prijavilo 47 nacionalnih univerzitetskih reprezentacija sa svih kontinenata.

„Crnogorsku univerzitetsku reprezentaciju predstavljaće studenti sa sva tri crnogorska univerziteta, Univerziteta Crna Gora, UDG i Mediteran. Naši studenti nastupiće u svim takmičarskim disciplinama u obje konkurencije, studentkinje i studenti koji su se kvalifikovali na nedavno održanom Studentskom karate prvenstvu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Pored ostalih takmičara, nacionalne boje braniće i ženski kata tim Univerziteta Crna Gora, koji će nastupiti u sastavu Biserka Radulović (Ekonomski fakultet u Podgorici), Tijana Radulović (Ekonomski fakultet u Podgorici) i Nina Ražnatović (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću).

„Inače, u dosadašnjim nastupima u katama ekipno za studentkinje, crnogorske takmičarke imale su odlične rezultate. Na 4. Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Beogradu 2004. godine, ženski kata tim osvojio je prvo mjesto a na 5. Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Njujorku 2006. godine bronzanu medalju. Na posljednja dva prvenstva, u Podgorici 2010. i Bratislavi 2012. godine, djevojke u disciplini kate ekipno, osvojile su vicešampionske titule“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: