Modrić: Dugo Hrvatska nije igrala tako veliku utakmicu

"Biće teško dobiti bitku u veznom redu, koja će biti ključna. Želimo da imamo posjed lopte i nametnemo svoj ritam, ne smijemo se uzdati samo u obranu", kaže Modrić
4 komentar(a)
Modrić, Foto: Beta/AP
Modrić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.06.2014. 17:38h

Hrvati su spremni za otvranje Mundijala, utakmicu koju će gledati pola planete - u petak u 18 časova po lokalnom, a 22 po srednjoevropskom vremenu, "vatreni" igraju u Sao Paulu protiv domaćina Brazila.

Luka Modrić, vezista Reala i vođa hrvatskog tima, s nestrpljenjem očekuje utakmicu na "Korintijans areni".

"Brazil nas poštuje, ne doživljavaju Hrvatsku samo kao jednog od protivnika. Znaju većinu naših igrača, znaju naš kvalitet i sada je na nama da se dokažemo na terenu i prezentiramo se na najbolji način. Dugo Hrvatska nije igrala ovako veliku utakmicu", rekao je Modrić.

Hrvatskoj će se suprotstaviti brojne svjetske zvijezde, ali timska igra mogla bi da bude presudna:

"Brazil ima fenomenalnu ekipu, od odbrane do napada. Mislim da su najbolji Tijago Silva, Marselo i Nejmar, ali svi su svjetske klase. Nemaju slabu tačku. Nama je najvažnije da kao elipa budemo pravi, ne može jedan pojedinac sam nešto da napravi. Hrvatska nisu ni Modrić ni Rakitić, Hrvatska je dobre rezultate ostvarivala kada smo se svi borili jedni za druge. Tako će biti i ovoga puta".

Presudna će biti bitka na sredini...

"Biće teško dobiti bitku u veznom redu, koja će biti ključna. Želimo da imamo posjed lopte i nametnemo svoj ritam, ne smijemo se uzdati samo u obranu", nastavio je Luka Modrić.

Cilj Hrvata je da prođu drugi krug...

"Mislim da bi na ovom Svjetskom prvenstvu mogli daleko, a prvi nam je da prođemo u osminu finala", smatra Modrić.

Bonus video: