Krivična prijava protiv Fatmira Đeke

Đeka je osumnjičen da je za vrijeme dok je bio direktor uclinskog Vodovoda počinio zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz policije
0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2014. 14:17h

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala podnijeli su krivičnu prijavu predsjednika Opštine Ulcinj Fatmira Đeke.

Prijava je podnijeta zajedno sa barskom policijom Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju.

Đeka je osumnjičen da je za vrijeme dok je bio direktor uclinskog Vodovoda počinio zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz policije.

"Policijske aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu u saradnji sa nadležnim tužiocem, ukazuju na osnovanu sumnju da je F.Đ. krivično djelo počinio tokom 2012. godine, u svojstvu odgovornog lica – direktora JP Vodovod i kanalizacije Ulcinj.

Naime, sumnja se da je F.Đ. u navedenom periodu, u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, iskoristio službeni položaj i prekoračio granice svog ovlašćenja, čime je ovom Javnom preduzeću nanio štetu u ukupnom iznosu od oko 160.000 eura.

Službenici CB Bar su ka nadležnom tužiocu inicirali pokretanje finansijske istrage u ovom predmetu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: