UHAPŠENI ŠVERCERI

Stražar ZIKS-a preuzimao drogu u kafani u Gornjoj Gorici

"Imali smo i podatak u kojoj kafani u Gornjoj Gorici, u blizni njegove kuće, preuzima drogu, ali nismo mogli da ga uhvatimo na djelu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz ZIKS-a
231 pregleda 16 komentar(a)
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 10.06.2014. 15:15h

Policija je juče saopštila da je stala na kraj desetočlanoj grupi koja se bavila uličnom trgovinom droge i krijumčarenjem narkotika u spuški zatvor.

Među uhapšenima je i bivši službenik ZIKS-a Đuro Muguša, koga sumnjiče da je zatvorenicima unosio tablete “subotex”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, realizacija policijske akcije “Kvart” započela je nakon što je uprava zatvora posumnjala da je Mugoša umiješan u unos droge.

Sagovornik “Vijesti” iz ZIKS-a potvrdio je tu informaciju, ističući da je Mugoša bio važna karika u krijumčarskom lancu i spona između dilera van i unutar zatvorskih zidina.

“Imali smo pouzdane informacije da unosi 'subotex' zatvorenicima. Imali smo i podatak u kojoj kafani u Gornjoj Gorici, u blizni njegove kuće, preuzima drogu, ali nismo mogli da ga uhvatimo na djelu. Prema našim informacijama, on je 'subotexom' snabdjevao (Ivicu) Neškovića i svog rođaka koji je bio na izdržavanju kazne”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz ZIKS-a.

Pojasnio je da je uprava kompletnu dokumentaciju predala Upravi policije, a da su Mugoši, po isteku ugovora, prekinuli radni odnos.

Zbog sumnje da su švercovali narkotike, juče su, osim Mugoše, uhapšeni Rožajac Rijad Fetahović (24), Podgoričani Mihailo Velašević (27) i Veselin Radović (26), kao i Bjelopoljac Željko Joksimović (25), nastanjen u Podgorici.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni i osuđenici Božo Čeko (23), Ivica Nešković (31), Nikola Markuš (31),Danilo Kovačević (26) i Ivan Novaković (36).

Tokom akcije policija je zaplijenila oko 560 grama heroina, dva kilograma skanka, preko 300 tableta "subuxon", oko 900 grama smješe koja služi za miješanje sa drogama, dva pištolja, više komada municije, više automobila i mobilnih telefona.

Savjetnica za odnose sa javnošću u policiji Tamara Popović saopštila je da su inspektori juče pretresli šest stanova na području Podgorice i Rožaja.

Tokom pretresa oduzeto je oko 60 grama heroina, više tableta “subuxona”, više predmeta koji služe za mjerenje i pakovanje opojnih droga, dva pištolja u ilegalnom posjedu, više komada municije različitog kalibra, automobila za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela i mobilnih telefona za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili.

U prethodnih pet akcija, sprovedenih tokom trajanja “Kvarta”, pronađeno je i oduzeto oko pola kilograma heroina, oko dva kilograma skanka, oko 900 grama smješe i 310 tableta “subuxon”.