Vidal u borbi s vremenom pred Australiju

Lider čileanske reprezentacije i dalje pod znakom pitanja za otvaranje Mundijala protiv "kengura"
52 pregleda 0 komentar(a)
Arturo Vidal, Čile, Foto: Beta/AP
Arturo Vidal, Čile, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2014. 17:01h

Nastup Artura Vidala u prvom meču Svjetskog prvenstva protiv Australije je i dalje pod znakom pitanja.

Lider Čileanaca se, naime, i dalje nije oporavio od povrede meniskusa koljena, nedavno je i operisan, pa ga do prvog meča na Mundijalu čeka borba s vremenom, prenose tamošnji mediji.

"Činimo sve što je u našoj moći da Arturo bude na terenu u duelu sa Australijom? Hoće li biti? Ne znam, kažem da radimo na tome i vjerujem da hoće", rekao je jedan od doktora reprezentacije.

Vidal je u trenažnom procesu, u srijedu je odigrao posljednjih 15 minuta u pripremnom meču sa Sjevernom Irskom, ali je nakon toga gotovo svaki dan radio odvojeno od tima.

Zato su i čelnici Juventusa ljuti na Fudbalski savez Čilea, jer "Vidal rizikuje karijeru zbog igranja u nacionalnom timu".

"To nema veze s istinom", odgovorio je selektor Horhe Sampaoli.

A koliko Vidal znači za Čile potvrdio je i selektor Holandije Luj van Gal, čiji tim će se sastati sa južnoameričkom reprezentacijom u grupi.

"Kada sam bio u Bajernu, a Vidal u Bajeru, želio sam da ga dovedem. U pitanju je veliki fudbaler. Volim način na koji igra fudbal, kao i što volim ono što radi Čile koji igra konkretno. Želim da tako igra i moja Holandija - da napada konkretno i efikasno", poručio je Van Gal.

Bonus video: