Početak novog suđenja za ubistvo Šćekića zakazano za 27. jun

Vrhovni sud ukinuo je krajem maja presudu za ubistvo inspektora Slavoljuba Šćekića i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje
0 komentar(a)
Slavoljub Šćekić, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Šćekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2014. 12:32h

Apelacioni sud Crne Gore zakazao je za 27. jun početak ponovljenog suđenja za ubistvo inspektora MUP-a Crne Gore Slavoljuba Šćekića.

Informaciju je za "Vijesti" potvrdila Milena Đaletić, samostalni namještenik za odnose sa javnošću tog suda, dodajući da je sudija izvjestilac u tom predmetu Zoran Smolović.

Vrhovni sud ukinuo je krajem maja presudu za ubistvo inspektora Slavoljuba Šćekića i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje.

Apelacioni sud je u aprilu 2013. potvrdio presudu kojom su četvorica optuženih osuđeni na ukupno 120 godina zatvora.

U presudi je pisalo da su Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni na po 30 godina zatvora, jer su organizovali i podstrekli na ubistvo policajca. Čila Šćekić je, kako se navodi, ispalio rafal u svog prezimenjaka, a nedaleko od kuće inspektora, VLjubo ujadinović ga je čekao u kolima. I oni su osuđeni na po 30 godina zatvora.

Boreta i Bigović osuđeni su i za podmetanje eksplozivnih naprava u hotelu “Splendid” u junu i julu 2005, kao i za pokušaj reketiranja suvlasnika tog hotela Žarka Radulovića.

Prema navodima prvostepene presude, Šćekić je istraživao napadače i podmetače eksplozivnih naprava na hotel “Splendid”, kada je otkrio da je to radio Baranin Alan Kožar.

Nakon toga, organizovano je njegovo ubistvo.

Bonus video: