Na Debelom Brijegu od Austrijanca zaplijenjeno preko 20 kila marihuane

Droga nađena prilikom kontrole vozila marke Dodge, tip Caliber, hrvatskih registarskih oznaka
57 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2014. 09:56h

Carina i policija je na graničnom prelazu Debeli Brijeg spriječila šverc preko 22 kilograma marihuane.

Droga je pronađena 8. juna, a zaplijenjeno je 42 pakovanja sa marihuanom.

"Dana 08. 06. 2014 godine u 10:35h, na izlaznom putničkom terminalu graničnog prelaza Debeli Brijeg carinski službenici su, u saradnji sa kolegama iz Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, kontrolisali putničko motorno vozilo marke Dodge, tip Caliber, hrvatskih registarskih oznaka, sa vozačem A. M. (32), austrijskim državljaninom.

Pretresom pomenutog vozila carinski i policijski službenici su u podu vozila-specijalno izrađenom bunkeru, koji se nalazio ispod sjedišta cijelom dužinom vozila, otkrili 42 pakovanja, oblijepljenih lijepljivom trakom sa sadržajem suve biljne materije tamno zelene boje.

Preliminarnom analizom otrkivene materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi marihuana, bruto mase oko 22,6 kilograma (tačno 22.591 gram).

Detaljan pregled je izvršen organoleptički uz korišćenje priručnih sredstava, inspekcijskih ogledala, i ostalog pomoćnog alata.

Po završetku detaljnog pregleda, vozilo i droga su predati službenicima Odsijeka za borbu protiv droge i krijumčarenja - Grupe za suzbijanje droge - Herceg Novi, Kotor i Tivat", saopšteo je iz Uprave carina.

Galerija

Bonus video: