Crna Gora opet bolja od Poljske

Izabranici Slobodana Boškana su večeras u Valbšihu bili bolji od domaćina 3:1 (27:25, 23:25, 25:14, 25:20), nakon 106 minuta igre, u meču drugog kola grupe A Evropske lige
7 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 08.06.2014. 18:04h

I drugi put u tri dana, odbojkaši Crne Gore savladali su Poljsku, danas lakše nego u petak u Milicu (3:2) - izabranici Slobodana Boškana su u Valbšihu bili bolji od domaćina sa 3:1, nakon 106 minuta igre, u meču drugog kola grupe A Evropske lige.

Protiv juniorskog, B tima Poljske (prvi tim igra Svjetsku ligu), Ćulafić (25 poena) i drugovi su osvojili sva tri boda, što su propustili da urade dva dana ranije, i sa ukupno pet bodova su uspješno završili prvo gostovanje u grupi.

"Sjajno smo odigrali i dokazali da smo trenutno bolji i iskusniji od njih. Svi momci su odigrali dobro i kao rezultat toga došla je i ova velika pobjeda", rekao je Miloš Ćulafić.

S obzirom na to da su nakon prvog meča imali više informacija o rivalu, očekivala se i bolja partija nego u petak, što se i dogodilo. Naša selekcija je odigrala veoma dobro (posebno na bloku), što je bilo i neophodno, jer je i mlađani sastav Poljaka bio bolji nego u prvom duelu, pa je, ukupno gledano, današnji meč bio ljepši za gledanje, za dosta dobre i borbene odbojke.

Crna Gora je trenutno prva na tabeli, ispred Grčke (4), Rumunije (2), Poljske (1) i Azerbejdžana, koji je bio slobodan prvog vikenda. “Crveni” su već na dobrom putu ka jednom od prva dva mjesta koja vode u polufinale…

"Odigrali smo bolje nego prije dva dana. Mislim da smo igrali veoma dobro svaki set, osim drugi, ali je to bio rezultat njihove dobre igre. Smatram da smo bili istrajniji u svim elementima i da smo sasvim zasluženo došli do pobjede, ubjedljivije nego u prvom duelu", rekao je selektor Slobodan Boškan.

Najuzbudljiviji je bio prvi set, u kojem je Crna Gora stalno vodila, a na kraju je iskoristila treću set loptu za 1:0. Naša selekcija je bolje počela i drugi set, povela je 5:2, ali je Poljska već na prvom tehničkom tajm-autu preokrenula na 8:7, dok je na drugom tehničkom tajm-autu imala tri poena prednosti (16:13). Serijom 4:0, Crna Gora je ponovo povela 17:16, imala je i 20:19, ali je Poljska sa dva uzastopna poena povela 23:21 i prelomila ovaj set.

U trećem setu ne neizvjesnost trajala do 10:9 za Crnu Goru, kada su gosti napravili sjajnu seriju od 9:0 za nedostižnih 19:9! I četvrti set je odlučen relativno rano, sa tri uzastopna poena naši odbojkaši su poveli 13:8. Poljska je priprijetila na 20:22, ali je Crna Gora odbila taj napad i sa tri uzastopna poena stavila tačku na meč.

"Svi smo odigrali odlično, na svakom elementu igre. pohvalio bih momke na pristupu. Uzeti pet bodova u dva duela i protiv selekcije kao što je Poljska, i to na njihovom terenu, pred punim tribinama, mora da imponuje. Sada se okrećemo Rumuniji", rekao je tehničar Simo Dabović.

Crnogorski odbojkaši gostuju i u narednoj rundi, 20. i 21. juna, selekciji Rumunije, koja je bila rival "crvenih" i u nedavnim kvalifikacijama za EP.

Poljska – Crna Gora 1:3 (25:27, 25:23, 14:25, 20:25)

Valbžih – Zabavno sportska dvorana “Akva Zdroj”. Gledalaca: 2.200. Sudije: Nikolaj Njižnjikov (Rusija) i Aleksander Brandštater (Austrija). Poeni iz napada: Poljska 48, Crna Gora 49. Poeni iz bloka: Poljska 8, Crna Gora 19. Poeni iz servisa: Poljska 4, Crna Gora 3. Greške: Poljska 29, Crna Gora 24.

Poljska: Novakovski 3, ŽUREK (libero), Stepijen, Kačinski 10, VAHNIK 14, BOLADŽ 8, Muzaj, Filip, KEDZIJERSKI 1, STOLC 10, HAIN 5, DRIJA 9.

Crna Gora: Minić, DABOVIĆ 9, Babić, G. Ćuk 8, Strugar, ĆAĆIĆ 11, LAKČEVIĆ (libero 1), B. ĆUK 10, Medenica, VUKAŠINOVIĆ (libero 2), JEČMENICA 8, ĆULAFIĆ 25.

Bonus video: